InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Štrajk, Lidl, praksa, Koš, Nikolić o bankrotu, pomoć za Nikoliju, stanovi…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 09 07 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: U Fiatu i dalje u štrajku oko 2.000 radnika, a poslodavac se još uvek ne oglašava, u toku izgradnja Lidl marketa, Čadež: Zaustavljanje proizvodnje u Fiatu pogubno za srpsku privredu, portal InfoKG obara rekorde posećenosti, studenti na parksi u lokalnoj samoupravi, uskoro rekonstrukcija popularnog Koša u Velikom parku, ukupan dug grada i javnih preduzeća iznosi 65 miliona evra, do Šumaričkog jezera autobusima na liniji 17, ništa od “Leptirića”, biciklisti u Makedoniji vozili za Nikoliju, završni radovi na zgradi za mlade naučnike…

U Fiatu oko 2.000 radnika je i dalje u generalnom štrajku i još uvek čekaju da se oglasi poslodavac. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je svima u velikom interesu da se što pre završi štrajk radnika u Fiatu. Opširnije ovde: Saga u Fiatu, dan deveti: Vučić želi da se štrajk što pre okonča, investitori odustali od Kragujevca! 

U Kragujevcu je otpočela izgradnja marketa Lidl, koji će se nalaziti u ulici Save Kovačevića, tačnije iza Roda centra. Plan je da Lidl market u našem gradu bude svečano otvoren tokom 2018. godine. Opširnije ovde: Počela izgradnja Lidla u Kragujevcu

Zaustavljanje proizvodnje u “Fiatu” ostavlja posledice na srpsku privredu, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež. Nada se da će uskoro biti postignut dogovor između rukovodstva kompanije “FCA Srbija” i štrajkača i da će biti nastavljena proizvodnja. Opširnije ovde: Čadež: Zaustavljanje proizvodnje u Fiatu pogubno za srpsku privredu.

Portal InfoKG obara rekorde posećenosti, s obzirom na to da smo u ponedeljak zabeležili gotovo 60.000 poseta. Prateći ovaj trend rasta očekujemo da ćemo do kraja ovog meseca zabeležiti više od milion poseta, čime ćemo premašiti sve rekorde od početka rada sajta. Opširnije ovde: InfoKG obara rekorde posećenosti

Studenti završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija fakulteta Univerziteta u Kragujevcu započeli su letnju stručnu praksu u organima lokalne samouprave, javnim i javno komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad. Opširnije ovde: Studenti na praksi u Gradskoj upravi, Biblioteci, BIC-u, GTO, Čistoći...

Košarkaški teren, popularni Koš u Velikom parku uskoro će dobiti novi izgled, a plan je da budu rekonstruisani podloga i tribine. Opširnije ovde: Popularni Koš u Velikom parku dobija novi izgled.

Ukupan dug grada Kragujevca i javnih preduzeća iznosi 65 miliona evra. Za oporavak će lokalnoj samoupravi, ukoliko ne stigne pomoć od Vlade Srbije, biti potrebno 10 godina, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić na konferenciji za medije, komentarišući prognozu Fiskalnog saveta da Kragujevac čeka bankrot. Opširnije ovde: BANKROT ILI NE? Nikolić: Bez pomoći Vlade za oporavak Kragujevca će biti potrebno 10 godina!

Kragujevčani, koji su korisnici javnog gradskog prevoza, moći će do Šumaričkog jezera da stignu autobusima na liniji 17, koja je produžena i saobraća od Balјkovca do Doma starih, pa do Šumaričkog jezera. Za razliku od prethodnih, ove godine će izostati popularni “Leptirić”, a zbog postupka javnih nabavki još uvek se čeka na uvođenje sezonske linije 33, kojom će, od centra do jezera u Šumaricama, saobraćati običan autobus. Opširnije ovde: Do Šumaričkog jezera “sedamnaesticom”, Leptirić “odleteo” iz Kragujevca.

Grad Kragujevac će protiv nekih sudija podneti krivične prijave, najavio je gradonačelnik Radomir Nikolić, a zbog, kako kaže, činjenice da sudovi "ozbiljno učestvuju u destabilizaciji gradskih finansija". Opširnije ovde: Grad će tužiti pojedine sudije?

Kada je jedan biciklista iz Makedonije pre 20 godina upoznao na moru društvo iz Kragujevca, nije ni slutio da će o njima nešto saznati ponovo pre nekoliko dana i to putem društvenih mreža, ali, nažalost, ne veselim povodom. Opširnije ovde: Divna priča o ljudima velikog srca: Biciklisti u Makedoniji vozili za Nikoliju, Srbija je na redu! 

Gradsko veće je dalo je saglasnost na zaključenje Aneksa Ugovora o finansiranju i upravljanju aktivnostima Potprojekta izgradnje stanova za mlade istraživače Univeziteta u Kragujevcu iz sredstava kredita Banke za razvoj Saveta Evrope. Opširnije ovde: Završni radovi na zgradi za mlade naučnike.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.