InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Urušen deo Gradske tržnice, protesti - demolirana zgrada Gradske uprave...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 12 07 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Navijači Radničkog postavili transparente, podrška lekarima i Novopazarcima, urušio se deo zgrade Gradske tržnice tokom rekonstrukcije, kragujevački Univerzitet ponovo na Šangajskoj listi - među 300 najboljih na svetu, kolumna o tome da li može da se srpska ekonomija odupre drugom naletu virusa COVID-19, pokrenute proizvodne trake u Fiatu posle 110 dana pauze, Stojadinović analizirao političku situaciju u gradu, u pripremi još jedna kovid ambulanta, epidemiolog ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje Predrag Delić smatra da su mere prerano povučene i da građani nisu krivi za trenutnu situaciju,  protest ii u našem gradu, objavljen preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, izabrana najlepša dvorišta na teritoriji grada, privodi se kraju rekonstrukcija dela ulice Kneza Mihaila, raste broj novozaraženih Korona virusom u gradu...

Navijači Radničkog postavili su na plavom mostu kod Smolvila transparent podrške našim lekarima i ljudima Novog Pazara, koji je jedno od žarišta u Srbiji kada je reč o širenju virusa COVID 19. U blizini je još poruka solidarnosti. Opširnije ovde: Gest je ganuo mnoge: Navijači Radničkog postavili transparente, podrška lekarima i Novopazarcima.

Deo zgrade Gradske tržnice u kompleksu Miloševog venca urušio se u toku radova na rekonstrukciji objekta. Opširnije ovde: SKANDAL: U toku rekonstrukcije URUŠILA SE ZGRADA TRŽNICE, spomenik kulture iz 1928. godine!, Pogledajte trenutak urušavanja dela zgrade Gradske tržnice, Izvođač i nadležni: "Dešava se, vratićemo urušeni deo u prvobitno stanje"; Evo šta su izjavili i Novinar N1 Milan Nikić: Pretnje prilikom snimanja dela urušavanja Gradske tržnice shvatam ozbiljno, očekujem rekaciju nadležnih

Univerzitet u Kragujevcu se i ove godine se našao na Šangajskoj listi i to zahvaljujući ovdašnjem Fakultetu medicinskih nauka za oblast Medicina – klinička medicina, gde je plasiran između 201. i 300. mesta. Na taj način, kragujevački Univerzitet je postao najbolje rangirani univerzitet iz oblasti kliničke medicine u regionu. Opširnije ovde: Kragujevački Univerzitet ponovo na Šangajskoj listi, među 300 najboljih na svetu.

COVID 19 je u drugom naletu, može li se srpska ekonomija odupreti? MMF daje odlične prognoze za Srbiju, javne finansije su stabilne, kako će privatni sektor nakon isteka mera iz prvog paketa pomoći? Postoji li prostor u državnoj kasi za sektorske mere podrške, šta će biti sa radnim mestima? Opširnije ovde: Korona VS srpska ekonomija.... 

Proizvodnja u kompaniji FCA Srbija u utorak je nastavljena, a radnici su se u fabričke pogone vratili posle 110 dana pauze. To su potvrdili za InfoKG u Samostalnom sindikatu kragujevačke fabrike. U sindikatu nisu mogli da kažu koliko će se automobila na dnevnom nivou proizvoditi, ali ni da li će zaposleni ponovo biti upućivani na plaćeno odsustvo do odlaska na kolektivni godišnji odmor 1. avgusta. Opširnije ovde: POKRENUTE proizvodne trake u Fiatu posle 110 dana pauze.

Bojan Stojadinović je u nedelji za nama analizirao političku situaciju na lokalu, nakon održavanja izbora. Opširnije ovde: Stojadinovićeva analiza: Politička žabokrečina

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava u toku je adaptacija objekta za novu Kovid ambulantu, koja će biti potpuno izolovana i namenjena prijemu pacijenata sa simptomima Korona virusa, kako bi se rasteretila postojeća Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije u zgradi ATD-a. Opširnije ovde: U pripremi JOŠ JEDNA KOVID AMBULANTA u Kragujevcu.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevca Predrag Delić ocenio je da su mere protiv koronavirusa prerano povučene i ublažene, ali ne deli mišljenje da su za trenutnu epidemiološku situaciju krivci građani. Opširnije ovde: DELIĆ: "Mere prerano povučene, ali građani nisu krivi"; Evo šta kaže o ZATVARANJU GRADOVA.

U Kragujevcu se od utorka održavaju protesti ispred zgrade Gradske uprave. Opširnije ovde: Kragujevčani mirno protestovali zbog optužbi da su građani krivi za progresiju COVID-a, Baklje i kamenice u Kragujevcu, PROTEST PRERASTAO U HAOS: Demoliranje zgrade Gradske i Policijske uprave, baklje, suzavac, privođenja, Evo kako izgleda demolirana zgrada Gradske uprave i kuda se sada ulazi, Urošević: Legitimno je protestovati, ali vandalizam nikad neće biti rešenje, Kovačević: Neko nasiljem pokušava da nam nametne svoje političke stavove, Biljana Ilić Stošić osudila nasilje na protestima: Političko podzemlje najgrublje zloupotrebljava strah građana od zaraze, Protest: Treće veče proteklo mirno i InfoKG saznaje posledice divljanja drugog dana protesta: Uništeno 6 vozila PU, povređena 4 policajca, a šta je sa privedenim građanima?

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 649 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 16. jul. Opširnije ovde: Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”.

Ugostitelji iz Kragujevca predali su novu peticiju nadležnima u gradskoj i državnoj upravi, kojom zahtevaju da, u vreme epidemije virusa COVID-19, imaju isti tretman kao i njihove kolege u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, piše Danas. Ovdašnji ugostitelji kažu da su kragujevački epidemiolozi saglasni da mere za ovu delatnost treba da budu kao i u ostalim gradovima. Dodaju da od gradonačelnika Radomira Nikolića ni trga ni glasa, iako je najavio da će reštit problem do prošlog utorka. Opširnije ovde: Kragujevački ugostitelji traže isti položaj kao i njihove kolege u Beogradu.

Pobednici ovogodišnje manifestacije “Dani otvorenih dvorišta” na teritoriji Kragujevca su Jelena i Aleksandar Pavlović iz sela Vlakča, dok je drugo i treće mesto, takođe, pripalo domaćinstvima iz ovog sela. Nagrade najboljima trebalo bi da budu uručene tokom sledeće nedelje, a do kraja jula će biti izabrani i pobednici na teritoriji Šumadije. Opširnije ovde: Izabrana najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca: Evo u kom se selu nalaze.

Radovi na rekonstrukciji ulice Kneza Mihaila na potezu od Malog parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga privode se kraju i taj deo će biti pušten za saobraćaj od utorka, potvrdili su za InfoKG u kragujevačkom Preduzeću za puteve. Dodaju i da će od tada zbog rekonstrukcije biti zatvoren drugi deo ove ulice, tačnije od raskrsnice kod Trga Mala vaga do Šest topola. Opširnije ovde: Evo kada se otvara deo Knez Mihailove za saobraćaj.

U Kragujevcu su u nedelji za nama registrovani novi slučajevi zaraze Korona virusom. Opširnije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 pročitajte u rubrici Info.  

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.