InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Upis u vrtiće, Drača, 100 evra, novi smer, komentari, kuća Đure Jakšića, testiranje...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 24 05 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Proglašena izborna lista “Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac”, nastavljen konkurs za upis dece u vrtiće “Đurđevdana” i “Nade Naumović”, Boško Đurovski pružio podršku kandidatu za gradonačelnika Veroljubu Stevanoviću, Dračani očajni zbog smeća, ministar finansija Siniša Mali najavio da će pomoć od 100€ biti isplaćena svima najkasnije do 7. juna, novi smer u Drugoj gimnaziji, InfoKG doneo odluku da na svojim Facebook i Instagram stranicama ubudće uklanja pogrdne, uvredljive i neprimerene komentare, u toku upis u Dečju školu programiranja ABAKO, u salonu Keramike Jovanović cene pločica i tuš paravana snižene i do 25 odsto, gotova izgradnja replike kuće Đure Jakšića, MUP u potrazi za policajcima – našem gradu potrebno 10, konačno odobreno testiranje na Korona virus u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje, nema novozaraženih na području Kragujevca...

Izborna lista Srpskog patriotskog saveza, pod nazivom “Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac” odlukom Gradske izborne komisije naći će se na glasačkom listiću pod rednim brojem 9. na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 21. jun. Opširnije ovde: Proglašena izborna lista “Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac”

Konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u vrtiće predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović”, u kojima je slobodno ukupno 671 mesto, nastavljen je u ponedeljak za neposredno prijavljivanje, dok je elektronskim putem posredstvom sajta eVrtić okončan još 7. aprila. Zahtevi i potrebna dokumentacija se podnose u kancelariji koja se nalazi u ulici Prvoslava Stojanovića 10, radnim danima od 9 do 14 časova, a konkurs je otvoren do 9. juna. Javni poziv za upis dece u pripremni predškolski program biće raspisan nakon završetka ovog konkursa, tačnije nakon 9. juna. Opširnije ovde: NASTAVLJEN konkurs za UPIS DECE U VRTIĆE “Đurđevdana” i “Nade Naumović”.

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije Boško Đurovski pružio je podršku kandidatu za gradonačelnika Veroljubu Stevanoviću da Kragujevac učini prestonicom razvoja, realizacijom više od 100 projekata. Đurovski je pozvao Kragujevčane da na predstojećim lokalnim izborim, zakazanim za 21. jun, glasaju za listu “Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu”. Opširnije ovde: Boško Đurovski: Kragujevčani, podržite Verka.

Meštani Drače obratili su se našem portalu za pomoć, očajni zbog problema koje imaju sa (ne)iznošenjem smeća, koji je, kako tvrde, eskalirao u poslednjih vreme kada čak mesec dana nije pokupljeno. Iz JKP Šumadije, koja "gazduje" sektorom Čistoće kažu da su upućeni u problem, imaju svoje objašnjenje, ali nisu želeli precizno da se izjasne da li je istina da otpad toliko dugo nije odnet. Svi se, ipak, slažu oko jednog - psi lutalice umnogome pogoršavaju stvar, a kako? Opširnije ovde: Dračani očajni zbog (ne)iznošenja smeća: Psi rastrgnu džakove, nadležni odnesu samo cele, a rasuti otpad ostaje

Isplata novčane pomoći od 100 evra startuje 25. maja za građane koji su se prijavili putem sajta Uprave za trezor ili kontakt centra, a do 7. juna će novac biti isplaćen svima. To je na svom Instagram profilu najavio ministar finansija, Siniša Mali. Opširnije ovde: Mali: Pomoć od 100€ biće isplaćena svima najkasnije do 7. juna.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji ustanovljen je novi smer za scenske i audio-vizuelne umetnosti koji će moći da pohađa maksimalno 20 učenika. Opširnije ovde: NOVI SMER u Drugoj gimnaziji: Nadareni za scenske i audio-vizuelne umetnosti biće oduševljeni.

Gradski informativni portal InfoKG doneo je odluku da na svojim Facebook i Instagram stranicama ubudće uklanja pogrdne, uvredljive i neprimerene komentare, koji su uglavnom na račun političkih ličnosti koje će participirati na predstojećim lokalnim izborima 21. juna.  Opširnije ovde: InfoKG: Nema mesta botovskim ratovima, uvredljivim i nepristojnim komentarima na našim stranicama

U Dečjoj školi programiranja “ABAKO” u toku je upis u letnju školu programiranja, robotike i elektronike. Najmlađi Kragujevčani biće u prilici da se kroz igru upoznaju sa osnovama programiranja, ali i da kreiraju igrice i animacije. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 063/772-99-55 ili Facebook stranice ABAKO Dečja škola programiranja. Opširnije ovde: ABAKO: Pretvorite vreme koje vaše dete provodi pored računara u nešto kreativno, korisno i dragoceno za razvoj

Kompanija “Keramika Jovanović” organizuje od 25. do 30. maja akcijsku prodaju pločica i tuš paravama, koji su na sniženju i do 25 odsto. Opširnije ovde: Keramika Jovanović: Cene PLOČICA i TUŠ PARAVANA snižene i do 25%

Na mestu kuće u Karađorđevoj ulici, u kojoj je tokom boravka i rada u Kragujevcu stanovao poznati srpski pisac i slikar Đura Jakšić, završena je izgradnja replike i početkom juna bi trebalo da bude otvorena za posetioce. Gornja etaža namenjena je dešavanjima iz oblasti kulture, a donja je vinski hab gde će moći da se degustiraju i kupe rakije i vina Šumadije. Međutim, realno govoreći, sadašnji izgled ni u najmanjem ne liči na nekadašnje zdanje. Opširnije ovde: Izgradnja replike KUĆE ĐURE JAKŠIĆA je gotova, KAKO VAM SE DOPADA? 

U cilju jačanja i podmlađivanja kadra, Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, a od toga ukupno 10 za potrebe Policijske uprave Kragujevac. Rok za prijavljivanje zainteresovanih kandidata je 5. jun. Opširnije ovde: MUP u potrazi za policajcima, Kragujevcu potrebno 10.

Institut za javno zdravlje Kragujevac konačno je dobio odborenje od republičkog Kriznog štaba da obavlja kompletno testiranje na Krona virus, a ne kao do sada da samo uzima uzorke i šalje ih na analizu u druge laboratorije. Građani će u ovdašnjem Institutu moći da se testiraju na lični zahtev, i to po ceni od 6.000 dinara. Institut će moći da obradi do 200 testova dnevno, a rezultati, u zavisnosti od gužve, stižu za dan ili dva. Zainteresovani građani za testiranje će moći da se prijave od ponedeljka tako što će kontaktirati Institut za javno zdravlje Kragujevac. Opširnije ovde: KONAČNO: Testiranje na Korona virus u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje.

U Kragujevcu u proteklih sedam dana nije bilo novozaraženih Korona virusom, pokazuju podaci Intituta za javno zdravlje.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.