InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Verko, sneg, Hitna pomoć, plate, posao, Raj park, CNC, Auto expo 2019...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 08 12 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Verko u prepunoj sali Doma kulture u Čumiću: Povećaćemo ulaganja u sela i smanjiti porez na imovinu, zabelelo se u našem gradu, Hitna pomoć dobila dva nova sanitetska vozila, od Kragujevčana veće plate imaju Piroćanci, Kostolčani, Borani..., voće i povrće na pijacama bez pesticida i teških metala, Kliničkom centru potrebni novozaposleni, naš grad dobija najlepši i najmoderniji ritejl park u Srbiji, besplatna obuka za operatere na CNC mašinama, akcijske cene i popusti na automobile na Šumadija sajmu... 

Veća ulaganja u kragujevačka sela i smanjenje poreza na imovinu samo su neki od prioriteta koalicije “Svi na ovu stranu”, koju čine političke organizacije Zajendo za Šumadiju, Srpski pokret obnove i Bolja Srbija. To je poručeno sa predizbornog okupljanja u dupke punoj sali Doma kulture u Čumiću. Opširnije ovde: Verko u prepunoj sali Doma kulture u Čumiću: Povećaćemo ulaganja u sela i smanjiti porez na imovinu.

U Kragujevcu je u utorak ujutru pada snega, a iz Zimske službe poručuju da su sve gradske saobračajnice prohodne, kao i da su ekipe u pripravnosti i spreman da izađu na teren ukoliko bude potrebno. Dodaju i da su preventivno posuli sve visinske tačke, tačnije mostove i nadvožnjake. Opširnije ovde: ZABELELO se u Kragujevcu, saobraćajnice čiste.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac dobio je od grada dva nova sanitetska vozila marke Fiat Ducato, čija je vrednost oko 3,8 miliona dinara. Iz Hitne pomoć poručuju da su nova vozila od velikog značaja za njih i da im je zbog velikog područja koje pokrivaju i pređenih kilometara neophodno stalno zanavljanje voznog parka. Opširnije ovde: Hitna pomoć dobila dva nova sanitetska vozila.

Prosečna neto plata u Kragujevcu u septembru 2019. iznosila je 50.974 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Zanimljivo je da su od Kragujevčana, veće prosečne neto zarade imali, između ostalih, Piroćanci, Kostolčani, Borani... Opširnije ovde: Od Kragujevčana veće plate imaju Piroćanci, Kostolčani, Borani... Kaskamo za Beogradom za 15.855 dinara.

Prema godišnjem planu analiza zdravstvene ispravnosti životnih namirnica za mesec novembar Institut za javno zdravlje Kragujevac je obavio analizu uzoraka jabuka i krušaka na Kvantaškoj pijaci i kiselog kupusa na pijaci Centar. Opširnije ovde: Voće i povrće na pijacama bez pesticida i teških metala, mikrobiološki ispravno.

Klinički centar Kragujevac oglasio je potrebu za prijem u radni odnos dva diplomirana pravnika i isto toliko vozača, zbog, kako navode, povećanog obima posla. Opširnije ovde: Kliničkom centru potrebni novozaposleni

Kragujevačka kompanija Raj park kreće u izgradnju najvećeg ritejl parka u Srbiji, saznaje InfoKG. Reč je najvećoj i najatraktivnijoj lokaciji u Kragujevcu, pogodnoj za ove namene, na mestu nekadašnjeg Elvoda, koja je i ujedno i najveća građevinska parcela u širem gradskom jezgru. Opširnije ovde: Kragujevac dobija najlepši i najmoderniji ritejl park u Srbiji.

Kragujevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje započeće tokom decembra realizaciju besplatne obuke za operatere na CNC mašinama. Opširnije ovde: BESPLATNA obuka za operatere na CNC mašinama.

Sajam automobila “Auto Expo”, 12. po redu, završava se danas na Šumadija sajmu. Na manifestaciji više od 15 poznatih brendova predstavlja svoje modele, a zanimljivo je da se ove godine promovišu i električni automobili i bicikle, kao i kvadovi. Posetioce očekuju akcijske cene, sajamski popusti, kao i premijere novih modela automobila. Opširnije ovde: Auto Expo 2019: Akcijske cene i popusti na automobile na Šumadija sajmu.

Nakon gotovo 11 godina, Viši sud u Smederevu proglasio je krivim sve optužene za prodaju diploma i ispita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Ovaj slučaj u javnosti poznatiji je kao "Afera Indeks". Svi optuženi zajedno su dobili više od 60 godina robije. Presuda je prvostepena i nije konačna. Opširnije ovde: AFERA INDEKS: Optuženi PROGLAŠENI KRIVIMA, zajedno dobili više od 60 GODINA ROBIJE

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.