InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Vučić, Hitna pomoć, Fiat, Urošević, zatvoreni bazen, Centri izvrsnosti, nanogica, Školski bazar...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 25 08 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Vučić najavio izgradnju šumadijskog auto-puta "Vožd Karađorđe", napad na ekipu Hitne pomoći, proizvodne trake u kragujevačkom Fiatu biče pokrenute 3. septembra, Urošević: Ne zaobilaze putevi Kragujevac, nego nesposobnu gradsku vlast koja za njih ne ume da se izbori, spinalni hirurg iz Španije Norberto Ventura ponovo operiše u ovdašnjem Kliničkom centru, renoviranje zatvorenog bazena sa dva miliona, mladić preminuo usled strujnog udara, traži se novi načelnik Gradske uprave za urbanizam, bivši direktor Prve tehničke škole dobio nanogicu, sve za đake po akcijskim cenama na Šarenoj pijaci...

Na svečanosti otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče izgradnju Šumadijskog koridora koji će nositi naziv "Vožd Karađorđe". Opširnije ovde: Vučić najavio izgradnju ŠUMADIJSKOG AUTO-PUTA "Vožd Karađorđe".

Ekipa zavoda za Hitnu medicinsku pomoć napadnuta je tokom intervencije, kada je zbrinjavala trudnicu koja je pala niz stepenice, verbalno i fizički i tom prilikom metalnom šipkom razlupano je sanitetsko vozilo. Povreda nekog od članova ekipe izbegnuta je pukom srećom, kaže za InfoKG direktorka Zavoda Aleksandra Vasović. Opširnije ovde: Trudnica pala niz stepenice, rođak napao ekipu HITNE POMOĆI i razlupao sanitet METALNOM ŠIPKOM i Uhapšen mladić zbog napada na ekipu Hitne pomoći.

U svim fabrikama grupacije Fiat Krajsler automobili danas je, nakon tradicionalnog tronedeljenog koilektivnog godišnjeg odmora, nastavljena proizvodnja vozila, osim u Kragujevcu i Torinu, gde su zaposleni na jednogodišnjem plaćenom odsutvu, zbog priprema fabike ”Mirajfori” za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine. Proizvodne trake, koje u kragujevačkoj fabrici ne rade još od srdine juna, biće pokrenute tek 3. septembra, piše Danas. Opširnije ovde: U svim FIATOVIM fabrikama radnici od danas na poslu, u Kragujevcu tek od 3. septembra.

Najava izgradnje novog auto-puta "Vožd Karađorđe", takozvanog Šumadijskog koridora, koji će povezati centralnu i istočnu Srbiju, svakako da raduje sve građane naše zemlje, ali Kragujevčanima ostaje gorak ukus u ustima, jer ih i ova saobraćajnica zaobilazi i lišava brojnih dobrobiti za razvoj grada. "Ne zaobilaze putevi Kragujevac, putevi zaobilaze nesposobnu gradski vlast koja za njih ne ume da se izbori i nametne ih kao prioritet", kaže ovim povodom Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove i ističe da će predstojeći lokalni izbori biti prilika da se jednim potezom olovke promeni situacija. Opširnije ovde: UROŠEVIĆ: Ne zaobilaze putevi Kragujevac, nego nesposobnu gradsku vlast koja za njih ne ume da se izbori.

Poznati spinalni hirurg iz Španije Norberto Ventura ponovo je u Kragujevcu i u ovdašnjem Kliničkom centru obaviće pet operacija, kao i više konsultativnih pregleda. Opširnije ovde: Spinalni hirurg iz Španije Norberto Ventura ponovo operiše u Kliničkom centru Kragujevac

Zatvoreni bazen, kao i objekat u kom se on nalazi biće renovirani do 2. septembra, najavljuju iz Sportskog privrednog društva “Radnički”. Za te namene je ovo preduzeće iz sopstvenih sredstava opredelilo dva miliona dinara. U planu je da se, pored redovnog godišnjeg servisiranja bazena, zameni rasveta, uradi remont komora za ventilaciju i klimu, rekonsturišu tuš kabine i toaleti. Opširnije ovde: Renoviranje zatvorenog bazena sa dva miliona.

Poznati genetičar Miodrag Stojković naveo je da se u svetu značajno ulaže u centre za matične ćelije, dok je rok za završetak Centra za matične ćelije u Kragujevcu „probijen za više od dve godine“. Opširnije ovde: Stojković: Rok za izgradnju Centra za matične ćelije u Kragujevcu probijen za više od dve godine, Šarčević: Centri izvrsnosti se grade “kao Skadar na Bojani” i Filipović: Ulažemo sve napore da izgradnja Centara izvrsnosti bude okončana do decembra 2020.

U naselju Stanovo u sredu u popodnevnim satima jedan mlađi muškarac (1992) stradao je usled strujnog udara. Opširnije ovde: Mladić preminuo usled STRUJNOG UDARA.

Gradsko veće raspisalo je Javni konkurs za postavljanje načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine koji bi na toj funkciji trebalo da bude narednih pet godina. Opširnije ovde: Javni konkurs: Traži se novi načelnik Gradske uprave za urbanizam.

Zbog primanja mita i trgovine uticajem, bivši direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu N. A. osuđen je u Višem sudu u Kraljevu, na kućni zatvor u trajanju od devet meseci, uz nošenje nanogice, i jednogodišnju zabranu rukovođenja, nakon isteka kazne kućnog zatvora, piše Danas. Opširnije ovde: Bivši direktor Prve tehničke škole dobio nanogicu

Povodom početka nove školske godine, na Šarenoj pijaci održava se “Školski bazar”, koji će biti okončan danas u 15 časova. Kragujevčani su u prilici da tokom bazara kupe po akcijskim cenama školski pribor, rančeve, obuću, garderobu. Opširnije ovde: ŠKOLSKI BAZAR: Sve za đake po akcijskim cenama na Šarenoj pijaci.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE