InfoKG - 7 danaFoto: Printscreen - TV Pink i TV Vesti, UKC Kragujevac, privatna arhiva, InfoKG

InfoKG 7 dana: Vučić: Još 20 € građanima, Urošević o državnim ulaganjima, opštinari nezadovoljni platama…

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 01 08 2021

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će građani dobiti još 20 evra od države u decembru i da se zalaže da se za rođenje deteta dboije 5.000 evra, narodni poslanik Milan Urošević izjavio da nikada više sredstava država neće uložiti u jedan grad poput Kragujevca za realizaciju brojunih kapitalnih projekata, nastavlja se izgradnja Centara izvrsnosti, u Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspešnost 80%, tužilaštvo proverava nestanak više stotina seroloških testova iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, pri kraju brendiranje našeg grada, sportski direktor FK “Radnički 1923” Slavko Perović saopštio očekivanja i planove kluba,  opštinari nezadovoljni zaradama najvljuju štrajk, ministar finansija Siniša Mali najavio da će se država potruditi da ove godine minimalac bude preko 35.000 dinara…

Svi punoletni građani Srbije u decembru će od države dobiti pomoć od još 20 evra, a za nju će moći da se prijave i oni koji to do sada nisu učinili. To je najavio predsednik Aleksandar Vučić gostujući na Televiziji Pink. Naglasio je da se pripremaju nova rešenja za podsticaj nataliteta, koji će predviđati značajnu novčanu podršku za stimulaciju rađanja i da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra. Opširnije ovde: Vučić: Još 20 € građanima u decembru, za rođenje deteta 5.000 €, Evo kada počinje prijava za 20€ i Kako se prijaviti za 20 evra?

Nikad više sredstava država neće uložiti u jedan grad poput Kragujevca, kako je to planirano u narednih nekoliko godina, kroz gasifikaciju, izgradnju kanalizacione mreže, Severne obilaznice i brojne druge projekte. To je gostujući na Televiziji Vesti rekao narodni poslanik Milan Urošević. Nalglasio je da će i ovogodišnje učešće na Evropskom molitvenom doručku iskoristiti da promoviše Kragujevac, kao mesto u koje treba da se sliju brojne investicije u budućnosti. Opširnije ovde: Urošević za TV Vesti: Nikada veća državna ulaganja u infrastrukturu, najviše sredstava za Kragujevac.

Posle višegodišnjeg zastoja i brojnih problema koji su pratili izgradnju Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, krajem avgusta ili početkom septembra će biti nastavljeni radovi na ovom objektu, jer je, po sprovedenom postupku javne nabavke, doneta Odluka o dodeli ugovora drugom izvođaču. Opširnije ovde: Nastavak izgradnje Centara izvrsnosti.  

Od 32 vantelesne oplodnje urađene tokom maja i juna u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Kragujevcu, potvrđene su 22 trudnoće. To su saopštili iz Univerzitetkog kliničkog centra, kao i da je ta uspešnost procentualno gledana oko 80 odsto. Opširnije ovde: Nesvakidašnji uspeh UKC Kragujevac: U Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspešnost 80%.   

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu proverava navodni nestanak seroloških testova iz Instituta za javno zdravlje, piše RTS. Opširnije ovde: Tužilaštvo proverava nestanak više stotina seroloških testova iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje

Grad Kragujevac, kažu nadležni, privodi kraju proces brendiranja "u svrhu stvaranja povoljnije klime za poslovanje na lokalu i regionu". Po tome je prvi u Srbiji i ugleda se na Njujork, Amsterdam... Kao prioriteti identifikovani su metalski i sektor informacione i komunikacione tehnologije. Ova tema izazvala je veliku pažnju naših čitalaca koji su ukazali na mnoge probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju i zbog kojih nemaju "povoljnu klimu" u pogledu osnovnih uslova za život u gradu. Opširnije ovde: Pri kraju BRENDIRANJE KRAGUJEVCA - Evo koje ste probleme ustvari izdvojili kao PRAVO LICE našeg grada

Pobede Fudbalskog kluba “Radnički 1923” u prva dva kola Super lige Srbije rezultat su napornog rada i dobre saradnje igrača i Stručnog štaba, ali vremena za opuštanje nema, već nada da će i u nastavku sezone Kragujevčani nizati uspehe. To je u Intervjuu za portal InfoKG izjavio sportski direktor FK “Radnički 1923”, Slavko Perović. Naglašava da je klub u stabilnoj finansijskoj situaciji. Pored toga što će država izgraditi novi stadion u Kragujevcu, Perović najavljuje da će klub uložiti novac od prodaje karata i sponzora u infrastrukturu, tačnije u opremanje pomoćnog stadiona, ali i kupovinu brendiranog klupskog autobusa. Opširnije ovde: INTERVJU: Slavko Perović za InfoKG o očekivanjima i planovima FK Radnički 1923.     

Posle tri decenije članstva i visokih funkcija u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) Nataša Jovanović podnela je ostavku na sve funkcije i članstvo u SRS, potvrdila je za N1 višedecenijska narodna poslanica iz Kragujevca. Opširnije ovde: Nataša Jovanović napustila Srpsku radikalnu stranku.

Zaposleni u kragujevačkim gradskim uprava nezadovoljni su zaradama, koje se kreću od 34.000 do 56.000 dinara, u zavisnosti od stručne spreme, i najavljuju štrajk. To se navodi u zajedničkom saopštenju tri reprezentativna sindikata Samostalni, ASNS i “Nezavisnost” i još jednom pozivaju rukovodstvo grada na pregovore, kako bi postigli dogovor o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih. Iz Gradske uprave je saopšteno da su isplate zaposlenima utvrđene Zakonom i zaključcima Vlade, kao i da se izmenama tih propisa, koji se odnose na sve gradove i opštine u Srbiji, jedino može rešiti problem. Opširnije ovde: OPŠTINARI nezadovoljni zaradama, najavljuju ŠTRAJK i Oglasio se GRAD povodom nezadovoljstva opštinara zaradama zbog kog najavljuju štrajk.  

Minimalna cena rada ove godine mogla bi da bude preko 35.000 dinara. To je najavio gostujući na Prvoj televiziji ministar finansija Siniša Mali, kao i da će prijava za pomoć od 20 evra početi polovinom novembra, a isplata će biti u decembru. Opširnije ovde: Mali o minimalcu: Videćemo da ove godine ode preko 35.000 dinara.

Sve informacije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kragujevcu pročitajte u rubrici Info.  

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.