InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Vulovićevi trolejbusi, Sretenjske besede, podrška Vasiljeviću, nova oprema u KC-u, štrajk u kompaniji "Magneti Marelli", sednica SG, prosidba u najdubljem bezenu na svetu…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 26 02 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Vulovićevi trolejbusi na beogradskim ulicama, nagrađeni najbolji govornici na Sretenjskim besedama, besplatne radionice nemačkog jezika, spoljnotrgovinska razmena "teška" 3,3 milijarde, uvećan suficit, zaposleni u Institutu za Javno zdravlje Kragujevac pružaju podršku direktoru Draganu Vasiljeviću i sa stepeništa, stigla nova oprema u kragujevački Klinički centar, Bogićeviću ukinut pritvor, štrajk u kompniji "Magneti Marelli", kao i sednica Skupštine grada na kojoj je, između ostalog, smenjena direktorka Apoteke, povećana starosna granica ženama za finansiranje vantelesne oplodnje, Koloncima olakšana kupovina kvadratne razlike, a bilo je i reč o smeni gradonačelnika i na kraju vest koja je odjeklnula širom naše zemlje i obeležila sedmicu na izmaku je ta da je Kragujevčanin zaprosio devojku u najdubljem bazenu na svetu...

Trolejbusi marke “Maz”, koji će da se sklapaju u kragujevačkoj kompaniji “Vulović transport”, trebalo bi da se do kraja godine nađu na beogradskim ulicama. O ovoj temi više ovde: Vulovićevi trolejbusi na beogradskim ulicama.

Pobednici „Sretenjskih beseda“, 9. po redu, održanih na Pravnom fakultetu kragujevačkog Univerziteta, su Nikola Todorović, Jelena Milivojević i Nikola Milosavljević. Pročitajte ko je sve nagrađen ovde: Sretenjske besede: Nagrađeni najbolji govornici.

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade organizuju besplatne radionice nemačkog jezika od 9. marta. Ukoliko želite da se prijavite poročitajte uslove ovde: Naučite nemački besplatno.

Ukupan obim spoljnotrgovinske razmene koji je ostvarila privreda Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga u 2016. godini iznosi nešto više od 3,3 milijarde dolara. Kompletnu vest pročitajte ovde: Spoljnotrgovinska razmena "teška" 3,3 milijarde, uvećan suficit.

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac, zbog višenedeljnog pitanja oko reizbora direktora Dragana Vasiljevića, odlučili su da mu pruže podršku tako što svakodnevno, radnim danima, tokom pauze izlaze na stepenište Ureda. Opširnije o ovoj temi ovde: Zaposleni u Institutu za javno zdravlje ne odustaju: Podrška Vasiljeviću i sa stepeništa.

Kragujevački Klinički centar dobio je najsavremeniju opremu za dijagnostiku, vrednu oko 60 miliona dinara, od Ministarstva zdravlja. O kakvoj opremi je reč pročitajte ovde: Stigla nova oprema u KC Kragujevac.

Kragujevčaninu Predragu Bogićeviću ukinut je ekstradicioni pritvor i pušten je da se brani sa slobode na osnovu rešenja Specijalnog suda u Beogradu. Više o ovoj temi ovde: Bogićeviću ukinut pritvor.

Samostalni sindikat kompanije "Magneti Marelli" u Kragujevcu, "Fiatovog" komponentaša, štrajkuje zbog niskih zarada. Kompletna vest ovde: Male im plate: Štrajkuje 60 zaposlenih u kompaniji "Magneti Marelli".

Na sednici Skupštine grada, 6. po redu, smenjena je direktorka Apoteke, povećana je starosna granica ženama za finansiranje vantelesne oplodnje, Koloncima je olakšana kupovina kvadratne razlike, a bilo je i reč o smeni gradonačelnika i istorijskom zaduženju grada. Opširnije o ovim temama na sledećim linkovima:

Urošević u Skupštini otvoreno o smeni gradonačelnika Radomira Nikolića

Smenjena direktorka Apotekarske ustanove; ZZŠ: To je partijski plen u trgovini JS i SNS

Peticija apotekara: Ako Grad uzme naš profit, ustanova propada za tri meseca!

SG: Povećana starosna granica ženama za finansiranje vantelesne oplodnje, Koloncima olakšana kupovina kvadratne razlike

Anđelković: Građani obmanuti, kamata na kredit od 22,8 miliona evra daleko je od najpovoljnije kako su pričali!

Vest da je Kragujevčanin Andreja Đorđević zaprosio svoju devojku Jelenu Raković u najdubljem bazenu na svetu u Italiji, odjeknula je širom naše zemlje i svakako obeležila sedmicu na izmaku. Kompletnu vest pročitajte ovde: NESVAKIDAŠNJE: Kragujevčanin zaprosio devojku u najdubljem bazenu na svetu.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.