InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Zabrana, vantelesna oplodnja, trgovine, samoubistvo, studenti prava, SPS, Agromarket...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 17 11 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Privremeno zabranjen rad Visokoj školi za menadžment, u kragujevačkom Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspešnost iznad svetskog proseka, samoubistvo u Bagremaru, Gradski Socijalno-ekonomski savet podneo inicijativu za zabranu rada nedeljom u trgovinama, ozelenjavanje našeg grada sa 700 sadnica, za izgradnju pruge u industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice 108 miliona dinara, JSP poslao 20.000 opomena pred utuženje, za studente pobednike Transevropskog takmičenja u Strazburu svečani prijem na Pravnom fakultetu, Dačić najavio smene u kragujevačkom SPS-u, JKP Šumadija: "Spremni smo za nastupajuću zimsku sezonu", Agromarket želi 100-procentni udeo u Galenici fitofarmaciji...

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je nakon vanrednog inspekcijskog nadzora rešenje kojim se Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu privremeno (do kraja zimskog semestra) zabranjuje rad, piše Tanjug, a prenosi RTV. Opširnije ovde: Privremeno ZABRANJEN RAD Visokoj školi za menadžment u Kragujevcu.

U najmlađem državnom Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Kliničkom centru u Kragujevcu, koji poslednjih 10 meseci radi u punom kapacitetu, do sada je urađeno pedesetak vantelesnih oplodnja i ostvareno 15 trudnoća iz embriotransfera, piše RTS. Iz Centra poručuju da to znači da je uspešnost oko 40 odsto, što je, kako kažu, iznad svetskog proseka. Opširnije ovde: U kragujevačkom Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspešnost IZNAD SVETSKOG PROSEKA.  

Socijalno-ekomonski savet grada Kragujevca je doneo odluku da pokrene Inicijativu za zabranu rada nedeljom u trgovinskoj dlatnosti, osim na mestima gde je to neophodno (benzinske stanice, apoteke). Opširnije ovde: Gradski Socijalno-ekonomski savet podneo inicijativu za ZABRANU RADA NEDELJOM U TRGOVINAMA

Ženska osoba, stara 40 godina, izvršila je u ponedeljak samoubistvo u naselju Bagremar, nezvanično saznaje InfoKG. Opširnije ovde: SAMOUBISTVO u Bagremaru: Skokom sa zgrade oduzela sebi život

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zasadiće tokom novembra i decembra, u skladu sa vremenskim prilikama, oko 700 ukrasnih listopadnih sadnica na teritoriji grada Kragujevca. Opširnije ovde: OZELENJAVANJE Kragujevca sa 700 sadnica.

Vlada Srbije opredelila je 108 miliona dinara radi izgradnje železničke pruge koja će povezivati industrijsku zonu „Sobovica Lužnice" kod Kragujevca sa železničkim sistemom Srbije. Opširnije ovde: Za izgradnju PRUGE u industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice 108 miliona dinara.

Javno stambeno preduzeće Kragujevac poslalo je oko 20.000 opomene pred utuženje korisnicima koji nisu izmirili svoja dugovanja za komunalne usluge. Rok za naplatu je 5. decembar, a protiv svih građana koji do tada ne izmire svoje obaveze biće pokrenut postupak prinudne naplate, piše RTK. Opširnije ovde: JSP poslao 20.000 opomena pred utuženje.

Za tim Pravnog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, studente i mentora, koji su pobednici Transevropskog takmičenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, priređen je svečani prijem na matičnom fakultetu. Opširnije ovde: Za studnte pobednike Transevropskog takmičenja u Strazburu svečani prijem na Pravnom fakultetu.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će u Gradskom odboru ove političke organizacije biti smena, jer su odbornici SPS-a na poslednjoj sednici Skupštine grada glasali da ulica u Kragujevcu dobije naziv Đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Pored toga, deo članova kragujevačkog SPS-a je, takođe, besan zbog ovog događaja na sednici lokalnog parlamenta, ali i nezadovoljan radom rukovodstva Gradskog odobra, pa traži njihovu smenu. Lider kragujevačkih socijalista Ivica Momčilović se oglasio saopštenjem i uputio javno izvinjenje svim učesnicima NOB-a, njihovim potomcima, antifašistima, levičarima, članovima i simpatizerima SPS-a. Dodaje i da je potpuno licemerno da jedan od odbornika ove stranke, koji je takođe glasao za ovu Odluku, organizuje grupu socijalista među kojima, kako kaže, ima onih i koji nisu članovi SPS-a tražeći odgovornost rukovodstva Gradskog odbora ove partije. Opširnije ovde: Nezadovoljni članovi SPS-a tražili smenu rukovodstva u Kragujevcu i Dačić najavio SMENE u kragujevačkom SPS-u, Momčilović se izvinjava.

JKP Šumadija Kragujevac, u čijoj je nadležnosti održavanje i čišćenje gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva, spremno dočekuje nastupajuću sezonu, rečeno je na tradicionalnoj smotri mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva. Opširnije ovde: JKP Šumadija: "Spremni smo za nastupajuću zimsku sezonu".

Kragujevački Agromarket izvestio je o nameri za preuzimanje akcionarskog društva Galenika fitofarmacija, piše Tanjug, a prenosi B92. Po podacima objavljenim na Beogradskoj berzi, Agromarket je već "preskočio" prag od 50 odsto vlasništva u zemunskom proizvođaču sredstava za zaštitu i prehranu bilja. Opširnije ovde: Kragujevački Agromarket želi 100-procentni udeo u Galenici fitofarmaciji.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.