InfoFoto: Printscreen - TV Prva

InfoKG otkriva: Da li je DOBI I DALJE GRADSKI VEĆNIK i nakon 5 i po meseci od ostavke, da li PRIMA PLATU iz gradske kase i ZAŠTO JOŠ NIJE IMENOVAN NOVI?

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Petak, 16 07 2021

Član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Vladimir Dobi, koji je podneo neopozivu ostavku na tu funckiju krajem januara, zbog navodnog hapšenja u Americi, ni posle pet i po meseci nije dobio zamenu. Na spisku gradskih većnika na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca on se nalazi i dalje. Portal InfoKG razgovarao je na ovu temu sa predsednikom Skupštine grada Miroslavom Petrašinovićem, koga smo pitali da li Dobi i dalje obavlja ovaj posao, da li je plaćen za to od ostavke pa nadalje i zašto do sada nije imenovan novi član GV za investicije i upravljanje projektima?

Narodna stranka: Gradski većnik Dobi hapšen u SAD, u biografiji lažni navodi

- On još uvek obavlja tehnički neodložne poslove do imenovanja novog većnika za investicije i upravljanje projektima. Za to prima predviđenu novčanu naknadu, rekao je Petrašinović za InfoKG.

Komentar autora: Postavlja se pitanje da li je ovo očigledna namera gradske vlasti da do promene i ne dođe, pošto ni pet i po meseci nakon neopozive ostavke nisu našli za shodno da imenuju novog člana GV? Da li kragujevački SNS ima adekvatan kadar i kvalitetne ljude? Da li je neimenovanje novog člana na tako ozbiljnu funkciju kao što je većnik za investicije politički neodgovorno i nemoralno? Da li možda postoji dogovor da neko podnese ostavku, a da i dalje ispod radara obavlja funkciju i prima platu za to?

Na naše pitanje zašto ni pet ipo meseci od Dobijeve neopozive ostavke nije imenovan novi član GV za investicije i upravljanje projektima i da li je time prekršen neki zakon, Petrašinović kaže:

- Nismo imenovali novog većnika jer nam za to nije stigao predlog od Gradskog veća. Postoji odredba u Statutu koja kaže da smo u obavezi da na prvoj narednoj sednici Skupštine grada imenujemo novog većnika ako za to imamo predlog. U međuvremenu je sednica bilo, ali ne i predloga. To je razlog zašto Dobi i dalje, iako u ostavci, obavlja tu funkciju. Za situaciju kakva jeste, ne postoje nikakve predviđene sankcije. 

Petrašinovića smo pitali i da li se zna kada bi novi većnik mogao da bude konačno imenovan, ali on nije želeo "da licitira", pomenuvši samo da će sledeća redovna sednica Skupštine grada biti verovatno u septembru.

Dobi podneo ostavku: Nisam hapšen zbog krađe, tužiću Narodnu stranku

Podsetimo, Vladimir Dobi je još krajem januara podneo neopozivu ostavku na funckiju člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, nakon što je ovdašnji odbor Narodne stranke izneo u javnost da je Dobi u Americi bio hapšen zbog krađe. Tada je Vladimir Dobi to oštro demantovao i najavio tužbu, ali je u svakom slučaju podneo ostavku, za razliku od pojedinih gradskih funkcionera optuženih za skandale kojima nije palo na pamet da se odreknu fotelje. 

SKANDALI tresu Gradsku upravu: Hapšenje, ostavke, polno uznemiravanje…