Info

InfoKG saznaje KO SU KANDIDATI za direktora JKP Šumadija i KO ĆE BITI IZABRAN

Autor: Jovana Mladenović
14:33 | Ponedeljak, 14 06 2021

Marko Vujnović, Milun Petković, Slavoljub Jelić i Dejan Raonić kandidati su za novog direktora JKP Šumadija Kragujevac, dok se sadašnji, Nemanja Dimitrijević, nije kandidovao, nezvanična su saznanja portala InfoKG. Kao što smo ranije već pisali, takođe prema nezvaničnom izvoru, komisija će Skupštini grada na usvajanje za direktora, sva je prilika, predložiti Marka Vujnovića, koji sada obavlja tu funkciju u Slobodnoj zoni Šumadija.

Petković - nekadašnji direktor Gradskih grobalja, Jelić - bivši direktor Javnog stambenog preduzeća i Raonić - nekadašnji direktor Vodovoda i Čistoće, dobro su poznati kragujevačkoj javnosti. Oni, prema našim saznanjima, ispunjavaju uslove zakonom propisane za obavljanje direktorske funkcije. 

Sa druge strane, javnosti manje poznat Marko Vujnović, prema saznanjima našeg portala ne ispunjava te uslove. Naši izvori ipak navode da će upravo on biti predložen Skupštini grada Kragujevca za direktorsku funkciju u JKP Šumadija i da će od iste dobiti "zeleno svetlo". To ne bi bio prvi put da se neko sa neadekvatnom radnom biografijom nađe na najvišim pozicijama u kragujevačkim javnim preduzećima. Gradskoj vlasti upravo je takva praksa prešla u manir.