InfoFoto: Petar Miljković

InfoKG saznaje posledice divljanja drugog dana protesta: Uništeno 6 vozila PU, povređena 4 policajca, a šta je sa privedenim građanima?

Autor: Jovana Mladenović
10:30 | Petak, 10 07 2020

I dok je protest sinoć protekao mirno, druge večeri sve se, podsetimo, zahvaljujući manjoj grupi demonstranata, završilo demoliranjem zgrade Gradske i Policijske uprave, gađanjem jajima, kamenicama, bacanjem Molotovljevog koktela, ubacivanjem baklji u kancelarije i, najzad, privođenjima. Kragujevačka policija juče se nije oglašavala, ali smo sinoć ipak uspeli da dobijemo informaciju o nanetoj šteti i povređenim pripadnicima PU, mada ne i o tome koliko ljudi je privedeno. 

PROTEST PRERASTAO U HAOS: Demoliranje zgrade Gradske i Policijske uprave, baklje, suzavac, privođenja (FOTO)

Portalu InfoKG iz ovdašnje PU potvrđeno je sinoć da je oštćeno 6 službenih automobila, te da su prostorije dežurne službe PU u potpunosti demolirane. Sva sredstva za rad su uništena. Polupano je 12 prozora na delu zgrade koji pripada PU, kao i ulaz u Gradsku upravu. Takođe, u potpunosti je demolirana kućica za obezbeđenje objekta. Povređena si četiri pripadnika PU.

Evo kako izgleda demolirana zgrada Gradske uprave (FOTO)

Prema našim nezvaničnim saznanjima, povređeni pripadnici Policijeke uprave nemaju teže telesne povrede.

Iz ovdašnje PU, međutim, nisu mogli da nam daju informaciju o tome koliko građana je privedeno. Pojedini mediji pisali su da se broj "vrti" oko tridesetak. Takve neodređene podatke izneo je i odlazeći gradonačelnik Radomir Nikolić gostujući na RTK - privedeno je tridesetak lica, od koji pet, šest nisu iz Kragujevca. On je smatra da su neredi sinhronizovano organizovani jer su u isto vreme počeli u par gradova.