InfoFoto: kragujevac.rs

Inspekcija: Privremeno zatvoreno 19 ugostiteljskih objekata u Kragujevcu, sedam "popilo" novčane kazne (FOTO)

Autor: InfoKG
09:15 | Petak, 26 02 2021

U okviru pojačanog inspekcijskog nadzora poštovanja protivepidemijskih mera, u Kragujevcu je u proteklih nedelju dana privremeno, na 72 sata, zatvoreno 19 ugostiteljskih objekata, a za sedam su izrečene kazne u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara. To je izjavio načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova, Vojin Vranić. Najavio je da će se i narednih dana nastaviti pojačana kontrola poštovanja protivepidemijskih mera. 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih Korona virusom u čitavoj u Srbiji, pa i u Kragujevcu gde je broj inficiranih građana ponovo trocifren, komunalna inspekcija je u poslednjih nedelju dana pojačala inspekcijski nadzor u primeni protivepidemijskih mera.

U ugostiteljskim i ostalim objektima svakodnevno se kontroliše se nošenje zaštitnih maski, postojanje dezobarijera i dezinfekcionih sredstava i broj lica u objektu. U poslednjih nedelju dana privremeno smo na 72 sata zatvorili 19 ugostiteljskih objekata a za sedam izrekli kazne u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara”, kazao je Vojin Vranić, načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova i dodao da će se pojačan inspekcijski nadzor nastaviti aktivno i narednih dana.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića, epidemiološka situacija se na žalost ponovo pogoršava i svi moramo da pokažemo veliku dozu odgovornosti.  

“Grad Kragujevac razume naše sugrađane, da je puno vremena prošlo, da smo svi nervozni i da želimo da se vratimo normalnom načinu života, ali jedini put i način za to je da se prdržavamo onoga što nam struka kaže. Verujem da ćemo se uz imunizaciju, koja se u državi sprovodi na najvećem mogućem nivou, vrlo brzo kada se uslovi za to steknu, vratiti normalnom načinu života. Do tada, mi moramo da radimo svoj posao i kontrolišemo objekte koji su manje savesni ili nesavesni. U ovom momentu imamo pojačan nivo kontrole u celom gradu i to je nešto što moramo da radimo za dobrobit svih sugrađana”, poručio je Momčilović. 

Iz Gradske uprave još jednom su apelovali na sve sugrađane, ustanove, institucije i ugostiteljske objekte da vode računa o merama koje su na snazi i da ih poštuju.

Galerija slika