Info

Inspekcijska kontrola: Jedan ugostiteljski objekat prekoračio radno vreme, nekoliko taksista i putnika bez maski (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 26 11 2020

Tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera, kojom su u jednom danu obuhvaćeni ugostiteljski objekti, javni gradski i taksi prevoz, pijace, prodavnice nije bilo većih problema, ocenjuju nadležne službe. Samo jedan ugostiteljski objekat zatečen je u prekoračenju radnog vremena. Svi vozači autobusa gradskog prevoza nosili su maske, a šest putnika nije. Taksi vozilima upravljala su tri vozača bez maski, a s tim prekršajem mera zatečena su četiri putnika.

Sekretarijat za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju, preko Komunalne inspekcije i Komunalne milicije, sprovodi svakodnevne nadzore u skladu sa novom Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19 sa pojačanim merama inspekcijskog nazora i kontrole.

Kontrolisano je ukupno 189 objekata, od kojih je 39 većih ugostiteljskih objekata. Samo jedan objekat zatečen je u prekoračenju radnog vremena prema, kome će biti izrečene sankcije. 

Inspektori su kontrolisali objekte u kojima su kladionice, teretane, sale za održavanje svečanosti, hotele, tržne centre, četiri pijace u toku dana i objekte i sredstva javnog saobraćaja. Od ukupno kontrolisanih 41 autobusa, svi vozači su nosili maske, a od 251 putnika zatečeno je 6 putnika bez maski. U 53 taksi vozila prevoznika iz udruženja Pink, Halo, Cool, Mega, tri vozača i četiri putnika su bili bez maski.

Radno vreme do 21 sat koji se odnosi na trgovine, radnje sa prehrambenom robom takođe se poštuje.

Galerija slika