InfoFoto: kragujevac.rs

Investira se 22,5 miliona u lokalne puteve

Autor: Branko Vukašinović
18:33 | Ponedeljak, 06 06 2016

Za održavanje lokalnih puteva na području grada Kragujevca u 2016. godini biće izdvojeno 22,5 miliona dinara. To je odlučeno na današnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj je data saglasnost za zaklјučenje ugovora o izvođenju radova između lokalne samouprave, odnosno Gradske uprave za investicije i JKP “Čistoća“.

Na sednici je data saglasnost i na zaklјučenje ugovora sa JKP “Čistoća” i za izradu fudbalskog terena na stadionu “Čika Dača“, a procenjena vrednost radova je oko 6,5 miliona dinara. Reč je o donaciji Fudbalskog saveza Srbije u iznosu od 15 miliona dinara, a obaveza grada, prema ovom projektu, je izrada podloge za postavlјanje veštačke trave na pomoćnom terenu.

Za izradu sanitarne zaštite bunara, koji su u postupku legalizacije u Pajazitovu, Drači, Cerovcu, Desimirovcu i Novom Milanovcu, "Čistoći" je odobreno 6 miliona dinara, dok će iz gradske kase za izgradnju kišnog kolektora u Gajevoj ulici biti opredeljeno 9,3 miliona dinara. Pored toga, biće ugrađena dva nadzemna požarna hidranta čime se stiču uslovi za početak radova na izgradnji Zdravstvene stanice u Šumaricama koju donira Fondacija “Dragica Nikolić“.

Gradsko veće dalo je saglasnost za nabavku 100 protivgradnih raketa i za to će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 3,7 miliona dinara.

Usvojen je i izveštaja radnog tima za sprovođenje Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru u gradu Kragujevcu, prema kome je 296 lica raskinulo radni odnos.

Odlukom Gradskog veća za projekte udruženja i organizacija iz oblasti poljoprivrede iz budžeta biće opredeljno milion dinara, a odobren je novac i za analizu ispravnosti namirnica na kragujevačkim pijacama.

Gradskoj upravi za investicije data je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na investicionom održavanju Osnovne škole “Moma Stanojlović“, za čiju je adaptaciju resorno ministarstvo odobrilo 35 miliona, a lokalna samouprava oko pet miliona dinara.

Na sednici je prihvaćen predlog Gradske agencije za saobraćaj o akcijskom popustu za učenike i studente u javnom gradskom i prigradskom prevozu u julu i avgustu 2016. godine. Previđeno je uvođenje dodatnog popusta za individualnu kupovinu dve pretplatne karte, koji bi se obračunavao kupovinom druge pretplatne karte za avgust 2016.