Iskopao sebi grob, kupio sanduk, odneo ga kući i obesio se o gredu iznad njega

Ponedeljak, 28 Oktobar 2019 11:35Autor: InfoKGIzvor: KurirFoto: ilustracija

M.M. (73) iz naselja Male Pčelice sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je doneo kući, uneo ga neprimetno u podrum - i tu se obesio. Ostavio je oproštajno pismo sa spiskom ko može da prisustvuje jučerašnjoj sahrani, piše dnevni list Kurir.

Sve ovo izdešavalo se u naselju Male Pčelice gde je pokojnik živeo sa porodicom. On je svoje pomalo ritualno samoubistvo pažljivo isplanirao, a da niko nije primetio promene u ponašanju, niti pak da je sve pažljivo pripremio. Čak naprotiv. Komšika koja ga je videla neposredno pre nego što se obesio u čudu je primila vest.

"Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno delovao, pričali smo o tim tekućim, domaćinskim stvarima", izjavila je žena za Kurir.

Ni ostale komšije u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubistvo.

A on je danima pre toga sprovodio svoj plan u delo. Kupio je sanduk i verovatno kada ukućani nisu bili tu, doneo ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gde je još pre dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući - obesio se o gredu, tik iznad mesta gde se nalazio mrtvački sanduk.

"Ostavio je pismo gde je precizno da upustva ko može da dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedelju kada je sahranjen", pričaju komšije u naselju.

Inače, M.M. nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubistva su enigma. Ovde kažu da je “oduvek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno rešio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti”.

Izvor: Kurir

Najnovije vesti iz ove kategorije

f