Borba za ostanak i opstanak mladih u Srbiji (FOTO)

Utorak, 04 April 2017 12:18Autor: Branko Vukašinović

U cilju borbe za ostanak i opstanak mladih u Srbiji, Udruženje “Mladi” uskoro će pokrenuti veliku nacionalnu kampanju "Odluka". To je najavljeno na svečanosti upriličenoj u hotelu “Kragujevac” povodom dve godine postojanja ovog udruženja.

Pokrenut je i novi sajt odluka.rs na kome će se nalaziti svi relevantni podaci, kako o samoj kampanji, tako i o ovom gorućem problemu današnjice.

"Srpska mladost nije uspavana. Mi nismo izgubljene generacije, niti smo tikve bez korena i glave za šišanje. Mi smo mladi, koji žele da žive, rade i stvaraju u zemlji iz koje smo ponikli. Ne dozvoljavamo da nas drugi oteraju odavde. Bićemo toliko drski i bezobrazni koliko je neophodno da opstanemo", rekao je predsednik Udruženja “Mladi”, Bogdan Ristić.

Na svečanosti u hotelu Kragujevac okupilo se oko 120 članova, partnera i prijatelja kragujevačke omladinske organizacije koja je u prethodnom periodu postala sinonim uspešnog omladinskog organizovanja. Iz udruženja poručuju da je ovaj skup mladih, talentovanih i perspektivnih devojaka i mladića, u prethodnih 730 dana rada, pokazao je da se uprkos svim poteškoćama vredi boriti za stvaranje promena.

"Ideja je ono što nas pokreće. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da odustanem od svega što radimo, koliko god je bilo teško. Ponosna sam na sve divne ljude sa kojima imam priliku da radim u organizaciji, ali i na sebe, jer sam uspela da razvijem svoje talente i mogućnosti do nivoa o kome nikada nisam ni sanjala. Prethodne 2 godine dokaz su da mi zaista ne čekamo promene, već ih sami kreiramo", kaže Sara Kiković, član Udruženja “Mladi”.

Iz ove kragujevačke organizacije najavljuju da će u narednom periodu realizovati projekate "Dan planete zemlje" i "Naše dvorište", koji su odobreni od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i trodnevnu konferenciju "Start your way up", koja je posvećena samozapošljavanju i pokretanju sopstvenog biznisa.

Udruženje “Mladi” je u Kragujevcu i Aranđelovcu u prethodnom periodu realizovalo 78 projekata i aktivnosti, doniralo 450.000 dinara u humanitarne svrhe, sklopilo 23 sporazuma o saradnji, prisustvovalo na 32 međunarodne i nacionalne konferencije.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije