Info

Iz Kragujevca još dva narodna poslanika: Pitali smo ih - Zašto baš Vi?

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 29 09 2022

U Narodnoj skupštini, pored prvobitnih pet, našla su se još dva poslanika iz Kragujevca. Naime, nakon podnetih ostavki na poslaničku funkciju sa liste SNS-a, upražnjena mesta popunili su niže kotirani na listi, koji u prvi mah nisu bili prolazni. Među njima je i Edis Durgutović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, koja je bila deo koalicije sa SNS-om. Njegov novi kolega u Narodnoj skupštini je i Đorđe Kosanić iz Jedinstvene Srbije, poslanik u više mandata, koji se takođe u prvi mah nije našao na prolaznom mestu. Pitali smo ih koje su glavne prednosti Vaših birača što ste baš Vi u republičkom parlamentu, a ne neko drugi? Kako će Vaš lični doprinos napraviti razliku u odnosu na to da je neko drugi na Vašem mestu? Na koji način planirate da delujete kao narodni poslanici za dobrobit Kragujevca? 

Đorđe Kosanić

Za mene je velika čast što sam izabran da budem narodni poslanik ispred poslaničke liste koju su predvodili Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, a koja je na poslednjim izborima, dobila mnogo veće poverenje građana.

Kao narodni poslanik, sa poslaničkim iskustvom u više mandata u Narodnoj skupštini, kao i do sada, uvek ću se boriti za interese Kragujevčana i svih građana Republike Srbije.

Za mene kao Kragujevčanina, veoma je bitno da Kragujevac u vremenu koje je pred nama, ide još krupnijim koracima napred, da raste i da se razvija u svim segmentima i da u grad dolazi još više investicija.

U Narodnoj skupštini, tokom skupštinskih zasedanja, kao i u skupštinskim odborima, zalagaću se da Kragujevac bude prepoznat kroz konstruktivne skupštinske diskusije.

Od velikog je značaja da nastavi sa radom poslanička kancelarija, jer kao izabrani predstavnici naroda, važno je da čujemo glas naroda, njihove primedbe, sugestije i predloge.

Edis Durgutović

Biti narodni poslanik u skupštini Republike Srbije je pre svega velika čast, ali sa druge strane i odgovornost, jer kroz tu funkciju predstavljate i partiju koja vas je delegirala u najviše zakonodavno telo u zemlji i grad iz koga dolazite.

Kao član poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije, potrudiću se da dam svoj maksimalni doprinos u radu Narodne skupštine, ali i afirmaciji i predstavljanu politike Socijaldemokratske partije Srbije. Duboko verujem da su vrednosti koje SDP Srbije baštini i politički ciljevi za koje se zalaže temelj prosperitetnog društva i garant stabilnosti kako bi Srbija išla putem napretka i razvoja u svim segmentima.

Na samom početku i ujedno kao delimičan odgovor na vaše pitanje, o predstavljaju i zastupanju Kragujevca, želim da kažem da ću pored delovanja u Narodnoj skupštini kao narodni poslanik, nastaviti i sa radom u Skupštine grada Kragujevca kao šef odborničke grupe SDPS i tako na najbolji način biti upoznat i sa svim problemima i planovima grada, što će mi olakšati rad da tokom skupštinskih sednica na najbolji način predstavljam Kragujevac. Svakako je za mene kao poslanika najvažnije da se kroz zakonske projekte u Skupštni zalažem za sve što je potrebno našem gradu, kroz parlamentarni rad i direktni kontakt sa resornim ministrima.

Trudiću se, koliko mi obaveze u Skupštini to budu dozvolile, da obilazim i Kragujevac i Srbiju, razgovaram sa ljudima, čujem i sagledam njihove probleme i pomognem da kroz institucionalne mehanizme pronađemo optimalno rešenje. Trudiću se da budem tu za naše građane i da obavljam funkciju narodnog poslanika u pravom smislu te reči.

Odgovore na ista ova pitanja, podsetimo, nešto ranije portažili smo od prvobitnih pet narodnih poslanika iz Kragujevca - Nataše Jovanović, Biljane Ilić Stošić, Veroljuba Stevanovića, Dalibora Jekića i Nikole Nešića. Opširno OVDE.