InfoFoto: GTO Kragujevac

Izabrana najlepša dvorišta

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 09 07 2024

Više od 40 domaćinstava iz 14 kragujevačkih sela nadmetalo se ove godine za titulu najlepšeg dvorišta, a sada su proglašeni pobednici u četiri kategorije - najlepše park dvorište, najlepše dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj.

Stručni žiri, u kojem su i ovog puta bili predstavnici Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, Centra za strna žita i razvoj sela, JKP Šumadija i kompanije Dunav osiguranje, izabrao je najlepša dvorišta. 

Pobednik ovogodišnje manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ u kategoriji „Najlepše park dvorište“ je Marina Petrović iz Drenovca, drugu nagradu je osvojila  Lidija Lazić iz Stragara, dok je treće mesto pripalo Milanu Stošiću iz Erdeča.

Prvo mesto u kategoriji „Najlepše dvorište“ osvojio je Srđanu Mladičeviću iz Korićana, drugo mesto je pripalo Slavku Kostiću iz Vlakče, a treće mesto je osvojio Slavoljub Jovanović iz Vlakče.

Dragan Cvetković iz Petrovca osvojio je prvo mesto za „Najlepše etno dvorište“, drugoplasirano je dvorište Dragice Gajić iz Dulena, a trećeplasirano dvorište Drage Pavlović iz Vlakče.

Za „Najlepši detalj“ prvo mesto je osvojila Vesna Ognjanović iz Cerovaca, drugo mesto Zorica Stamenković iz Poskurica, a treće mesto pripalo je Milanu Matiću iz Stanova.

Na području Kragujevca ove godine u izboru za najlepša dvorišta učestvovalo je više od 40 domaćinstava iz 14 sela.

Manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ organizovana je prvi put u selu Vlakča u blizini Kragujevca 2007. godine i tada je u konkurenciji bilo 10 učesnika, a potom je organizovana i u drugim selima u kragujevačkom ataru. Manifestacija je 2012. godine prograšena za najbolju novu manifestaciju na susretima organizatora manifestacije u Privrednoj komori Srbije.