InfoFoto: Nova snaga Kragujevca

IZBORI: Nova snaga Kragujevca - "Kragujevačka deca svoj dan dočekuju bez prava na adekvatan razvoj i obrazovanje"

Autor: InfoKG
10:16 | Ponedeljak, 20 11 2023

"U danu kada svet obeležava Svetski dan deteta festivalima, predstavama, koncertima, kragujevačka deca i njihovi roditelji se bore za mesto u vrtiću, podižu kredite za basnoslovno skupe udžbenike, školsku opremu, takmičenja i usavršavanja svoje dece. Sve je ovo obaveza grada i države", smatraju okupljeni na izbornoj listi Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić.

Saopštenje Nove snage Kragujevca u nastavku prenosimo u celosti:

U danu kada svet obeležava Svetski dan deteta festivalima, predstavama, koncertima, kragujevačka deca i njihovi roditelji se bore za mesto u vrtiću, podižu kredite za basnoslovno skupe udžbenike, školsku opremu, takmičenja i usavršavanja svoje dece. Sve je ovo obaveza grada i države!

Kragujevačke škole nisu uređene i daleko su od savremenih standarda. U Kragujevcu je  odlična vest kada se u školi peć na drva zameni radijatorom i okreče zidovi. Na direktorska mesta se postavljaju partijski kadrovi, odlični ali politički nepodobni nastavnici često su ucenjivani i proganjani.

Kragujevački vlastodršci su dužni građanima objašnjenje zašto je ukinuta stipendija „Dragoslav Srejović“, zašto se svake godine traži mesto više u vrtiću, zašto kragujevača talentovana deca nemaju gradsku podršku za takmičenja i usavršavanja.

Umesto jeftine predizborne ulične šminke koju gradski SNS režim sprovodi nekoliko meseci unazad, novac građana bi trebalo preusmeriti na poboljšanje uslova u našim školama, na izgradnju vrtića i predškolskih ustanova, na stipendiranje naše izuzetne dece kojih nije mali broj.

Izborna lista 8. Nova snaga Kragujevac - Nikola Nešić, koju čini više od 20% profesora i vaspitača, će se boriti za svako dete!

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.