Info

Izdvojen novac iz gradske kase za sanaciju štete od nevremena u domaćinstvima

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 30 08 2018

Grad Kragujevac izdvojiće 3,4 miliona dinara za sanaciju štete nastale usled nevremena koje je 27. jula zahvatilo ovo područje. 

Potkomisija Centralne komisije za utvrđivanje štete obišla je 101 domaćinstvo, utvrdila nastalu štetu usled poplava, prokišnjavanja, udara groma, strujnog udara i požara, utvrdila stvarnu štetu i visinu naknade po svakom zahtevu. 

Pored toga, na današnjoj sednici Gradskog veća, odobreno je još 289.000 dinara za ublažavanje i saniranje štete na stambenim objektima i stočnom fondu, iz ranijeg perioda. Novac za nakandu štete biće izdvojen iz stalne budžetske rezerve grada Kragujevca.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Odluku Upravnog odbora Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ o utvrđivanju ekonomske cene za usluge Prihvatilišta za decu i mlade i Prihvatilišta za žrtve porodičnog nasilja. Revizija cene usluga vrši se jednom godišnje na osnovu kalkulacije troškova i sada će po korisniku mesečno iznositi 80.082 dinara. 

Odlukom Gradskog veća OŠ „Živadnika Divac“ ustupljen je na korišćenje i bez naknade objekat fiskulturne sale površine 1.144 kvadratna metra. 

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predloge odluka o davanju saglasnosti na izmenu Statuta svih ustanova kulture i uputili odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.