InfoFoto: JKP Šumadija

Izgledaće potpuno drugačije i imaće veći kapacitet: Pri kraju rekonstrukcija parkinga kod Robne kuće (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 16 05 2019

I dalje traje rekonstrukcija parkirališta „Trg Svetog Đorđa“ kod Robne kuće „Beograd“, koja je počela 17. aprila. Prvobitno, trebalo je da radovi budu završeni do 10. maja, ali je novi rok 24. ovog meseca. Produžen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova i reorganizacije saobraćajnih tokova unutar samog parkirališta. Portal InfoKG prenosi vam detalje - šta sve radovi obuhvataju, kakav će biti krajnji izgled i kapacictet.

Ukupna površina parkirališta je iznosila 2.500 kvadratnih metara. Radnici JKP "Šumadija" najpre su srušili 800 kvadrata pod kockom i 1.700 pod asfaltom i betonom i 500 metara ivičnjaka. 

Parking se proširuje dva kvadvrata ka Robnoj kući, jedan ka Sudu i 1,5 ka obližnjem kafiću. 

Radovi na rekonstrukciji počeli su skidanjem sitne kamene kocke, asfalta i betona i rušenjem ivičnjaka. Odrađen je iskop za proširenje parkinga. Odrađena je nivelacija partera kamenim materijalnom, u završnoj fazi je asfaltiranje, nakon čega će biti obeležena horizontalna i postavljena verikalna signalizacija. Takođe, postavljaju se novi ivičnjaci.

Postojeća kišna kanalizacija, koja nije bila u funkciji, ukinuta je. Umesto nje urađen je iskop rovova za novu, položeno je 250 metara cevi, zidane šahte. Nova kišna linija priključuje se na uličnu. 

Platani koji se nalaze na parkiralištu orezani su, dva su posečena i umesto njih posađeni su novi. Oivičeni su kockom. 

Stari kandelaberi biće zamenjeni novim. 

Rekonstruisani parking imaće zasebno ulaz i izlaz, a novi kapacitet biće 108 regularnih i četiri parking mesta za ososbe sa invaliditetom.

Galerija slika