Info

Izgorela dva stana kod "Lepe Brene": Stanari evakuisani, trojica vatrogasaca upućena u Klinički centar (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:45 | Ponedeljak, 25 02 2019

U požaru u potkrovlju šestospratnice u ulici Vojislava Kalanovića, koji je izbio danas oko 10 sati, izgorela su dva stana i korvna konstrukcija površine 500 kvadratnih metara. Na svu sreću, povređenih nema, pričinjena je materijalna šteta, a trojica vatrogasaca su zbog iscprljenosti pregledana u Kliničkom centru.  

Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac poziv je dobila u 10:06 sati i ekipe su se odmah uputile na teren. Evakuisani su stanari zgrade, među kojima je bilo i dece. Prvobitno je na teren upućeno 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila. Međutim, dolaskom ekipe na teren utvrđeno je da gore dva stana i krovna konstrukcija, pa su upućene dodatne snage i u gašenju je učestvovao ukupno 21 vatrogasac sa osam vatrogasnih vozila.

Požar u ulici Vojislava Kalanovića je likvidiran. Deo ekipe vatrogasaca je povučen u vatrogasnu stanicu, dok je drugi deo ostao da dežura, jer je vatra zahvatila i krovnu konstrukciju. S obzirom na to da je intervencija bila zahtevna, trojica vatrogasaca su zbog iscrpljenosti i dehidratacije pregledana i inhalirana u Kliničkom centru Kragujevac”, izjavio je za InfoKG načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, Zoran Kočović.  

Tokom intervencije akcenat je bio dat na evakuaciju stanara. Napominjem i da se požar nije proširio dalje, od površine koja je zatečena našim dolaskom. Ponosan sam na svoje kolege, koje su odlično odradile svoj posao. Zahvalnost dugujem i pripadnicima Policijske uprave Kragujevac, koji su preusmeravali saobraćaj kako bismo mi uspešno reagovali, kao i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć”, izjavio je za InfoKG, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, Nenad Milošević.  

Uzrok požara biće poznat tek nakon uviđaja.

Galerija slika