InfoFoto: Privatna arhiva

IZGORELA farma pilića u Desimirovcu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:20 | Utorak, 26 04 2022

Na gazdinstvu porodice Babić u Desimirovcu juče u popodnevnim časovima izgorela je farma pilića. U požaru je izgoreo objekat od oko 400 kvadrata, u kojem je bilo oko 3.000 pilića i inkubatorska stanica sa više od 60.000 jaja, kao i kompletna mehanizacija. Na svu sreću, niko nije povređen, a brzom intervencijom kragujevačkih vatrogasaca požar je ugašen i sprečeno je njegovo širenje na okolne objekte. Istraga će utvrditi kako je do požara došlo. 

Farmu pilića porodice Babić iz sela Desimirovac juče je oko 17 časova progutala vatrena stihija.  

Ovo je strašno. Mi se 20 godina bavimo uzgojem pilića i sve što smo stekli je izgorelo za pola sata”, kaže Željko Babić i dodaje da je, prema njegovoj proceni, šteta od požara 30 miliona dinara.

U požaru je izgorelo objekat od oko 400 kvadrata u kojem je bilo oko 3.000 pilića i inkubatorska stanica sa više od 60.000 jaja, kao i kompletna mehanizacija.

Odmah po pozivu, na teren je izašlo oko 20 vatrogasaca sa pet vozila, koji su vrlo brzo ugasili požar, a efikasnom rekacijom sprečili su njegovo širenje na okolne objekte. 

Na svu sreću, u požaru niko nije povređen. Inspektori kragujevačke Policijske i Uprave za vanredne situacije utvrdiće uzrok požara, kao i kolika je materijalna šteta.