Info

Izgrađen novi parkić na Aerodromu, stanari ipak besni zbog blata na sve strane - Evo kako će sve biti rešeno (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:10 | Ponedeljak, 27 12 2021

Stanovnici Aerodroma u više navrata kontaktirali su nas kako bi se požalili na problem s kojim se suočavaju u poslednje vreme. Naime, zbog izgradnje novog parkića u ovom naselju, a usled vremenskih uslova u kojima se radovi izvode, velike travnate površine su uništene prolaskom građevinskih mašina i po pešačkim stazama se raznosi dosta blata. Radovi su gotovi, zvanično park će, kako saznajemo, biti otvoren sutra, a šteta koja je naneta zelenim površinama biće sanirana sađenjem nove trave.

Reč je o projektu "Uređenje zelenih površina za čistiju životnu sredinu i zdraviju omladinu. Finansira ga Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske, u okviru poljske razvojne saradnje. Izvođač radova je JKP Šumadija.

Projekat je vredan 2,2 miliona dinara.

U okviru novog parkovskog prostora uređeno je pet staza, postavljeno 12 klupa i 5 kanti za otpad. Posađene su čak 162 sadnice - među kojima četinari, drvenaste sadnice, lišćari.

Nadležni ne poriču da je situacija na terenu ružna i da je travnatim površinama naneta šteta, ali nije moglo da bude drugačije zbog vremenskih uslova u kojima se radovi izvode.

U izjavi za InfoKG Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, rekao je da će zemljište i travnate površine koje su uništene usled radova biti vraćene u prvobitno stanje, i bolje od toga, jer će biti zasađena nova trava. 

Galerija slika