Info

Izgradnja Čika Dače po UEFA standardima tema današnje sednice SG, evo koje detalje znamo

Autor: Jovana Mladenović
10:26 | Petak, 17 09 2021

Odbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici Predlog Izmene i dopune Plana generalne regulacije „Naselja Vašarište“ – stadion Čika Dača, kojim se stvara uslov za izgradnju stadiona Čika Dača po svim UEFA standardima četvrte kategorije.

Stadion će se, kako se čulo, prostirati na 25.652 metara kvadratnih. Gledalište će imati kapacitet od oko 20.000 sedećih mesta, sa natkrivenim tribinama. Projekat obuhvata i rekonstrukciju postojeće upravne zgrade, tri dodatna terena i deo sa zgradom za juniore. 

Ivica Samailović (ZZŠ) uputio je primedbu što se oko izgradnje stadiona ne pominju nikakvi datumi i ceo projekat nazvao je predizbornom kampanjom. "Vi ste još 2016. godine pompezno najavljivali izgradnju stadiona, donosili ovde neke projekte... Slede nam predsednički, a verovatno i vanredni parlamentarni izbori i pompezno najavljivanje kapitalnih projekata vaš je manir", poručio je Samailović.

Odgovor koji je došao iz SNS-a je da datuma (rokova) nema, jer je potrebno prvo sve uskladiti sa zakonskim regulativama.