Info

Izgradnja Palate pravde 6 meseci pre roka, evo kada će radovi biti gotovi (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 27 02 2021

Završni radovi na Palati pravde privode se kraju. Grad Kragujevac je ispunio svoje obaveze, pa kompanija „Štrabak“, kojoj je povereno izvođenje radova, planira da sve radove završi do 1. maja, šest meseci pre definisanog roka.

Što se tiče obaveza grada Kragujevca, one su juče završene, a to su uređenje saobraćajnica, pešačkih staza i postavljanje javne rasvete, a vrednost te investicije iznosi 57 miliona dinara. 

Palata pravde se prostire na 22.000 kvadratnih metara, a vrednost građevinskih radova je oko 20 miliona evra.

Milovan Milićević, rukovodilac projekta iz kompanije „Štrabak“ ističe da je u toku završna faza gradnje samog objekta i spoljašnjeg uređenja. "Spoljno uređenje, odnosno deo oivičen saobraćajnicama koje je uradio grad sa svojim izvođačem, čine još i parking i ozelenjavanje. Ostaje nam još da taj deo koji je preostao završimo u naredna dva meseca i spojimo sa ovim delom koji je uradio grad i da to bude gotovo do 1. maja. Što se tiče samog objekta, planiramo da ga tokom maja predamo investitoru kako bi otpočelo opremanje nameštajem i potrebnom opremom za rad" – kaže Milovan Milićević.

Galerija slika