Info

Javnost uzburkana: Kragujevac uvodi OKO SOKOLOVO, šta mislite o tome? (ANKETA)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 04 08 2021

Nakon intervjua sa novim direktorom JKP Šumadija Markom Vujnovićem, koji je portal InfoKG objavio juče, kontaktirali su nas brojni čitaoci putem mejla i društvenih mreža ponajviše zbog najavljenog uvođenja sistema "oko sokolovo" kao deo modernizacije oblasti naplate parkiranja. Reakcije javnosti su, što nije iznenađenje, burne i uglavnom negativne, baš kao što je to bio slučaj i kada su ova vozila počela da patroliraju Beogradom.

Portal InfoKG poziva čitaoce da u komentarima ispod ovog teksta na našij Facebook stranici napišu svoje mišljenje o uvođenju sistema "oko sokolovo", kao svojevrsni vid ankete na osnovu koga ćemo sublimirati utiske.

Podsetite se šta je Vujnović u intervjuu za naš portal rekao o modernizaciji u sektoru Parking servisa:

Modernizacija sistema naplate parkiranja i "Oko sokolovo"

Najave da će Kragujevac, poput glavnog grada, dobiti svoje "Oko sokolovo" uveliko su uzburkale ovdašnju javnost. Naš sagovornik svestan je da ovo neće biti popularna novina među Kragujevčanima i priznaje da je u Beogradu i sam bio obeležen ovim sistemom. Međutim, uveren je u to da će ovo biti višestruko korisno za Kragujevac. 

- To je fanstastičan sistem za Kragujevac. Rešiće problem mnogih parkirališta gde su najviše oštećeni građani sa stanarskim kartama. Takođe, uticaće na to da se spreči parkiranje na neobeleženim mestima. U toku je priprema softvera za rad u sistemu "Oko sokolovo", ali u ovom trenutku ne možemo da kažemo kada će početi da funkcioniše. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena. 

Deo značajnih novina i modernizacije u sektoru Parking servisa biće i izmena zoniranja, uglavnom u centru grada. Postavljaju se i "pametne" rampe na zatvorenim parkiralištima, nabavlja se oprema za kontrolu i naplatu parkiranja na posebnim parkiralištima, poput javljača, displeja, parkomata, vrši se uvezivanje softvera... 

U naselju Aerodrom u toku je uređenje 2307 parking mesta, a u rad će biti puštena istovremeno, kada sva budu za to spremna, a ne sukcesivno.

O 100 novih stajališta, uređenju gradskig grobalja, rekonstrukciji Tržnice i drugim aktuelnim temama u JKP Šumadija čitajte OVDE: Intervju - MARKO VUJNOVIĆ: 100 stajališta, "oko sokolovo", rekonstrukcija Tržnice, uređenje grobalja i druge aktuelne teme