Info

Još 32 ulice u 9 mesnih zajednica na spisku za rehabilitaciju

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 28 11 2019

Na teritoriji deset mesnih zajenica 32 ulice su na spisku za rehabilitaciju, kroz program sporovođenja mera na ublažavanju posledica poplava. Reč je naseljima Korićani, Male Pčelice, Stanovo, Filip Kljajić, Lepenica, Bubanj, Dragobraća, Sušica i Beloševac. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, radovi će se izvoditi do 31. decembra.

Program o dopunama Programa rehabilitacije i održavanja gradskih ulica i opštinskih puteva na teritoriji grada Kragujevca donelo je na sednici Gradsko veće.

Radovi će se izvoditi na teritoriji devet mesnih zajednica: Korićani, Male Pčelice, Stanovo, Filip Kljajić, Lepenica, Bubanj, Dragobraća, Sušica i Beloševac. Programom rehabilitacije i održavanja biće obuhvaćene 32 ulice. 

Na osnovu Aneksa ugovora, radovi u trećoj fazi, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, izvodiće se do 31. decembra.

Gradsko veće na juče održanoj sednici dalo je i saglasnost na zaključenje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti realizacije projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, koji će grad Kragujevac potpisati sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarijom Saveta Evrope. Primena paketa podrške u 50 pilot opština, gradova i gradskih opština realizuje se u okviru projekta (IPA 2017 ) u saradnji sa projektnim partnerima Stalnom konferencijom gradova i opština i glavnim korisnikom projekta Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Projekat traje do 19. decembra 2021. godine.