InfoFoto: Arhiva

JSP: Počela isplata novca uplaćenog na ime naknade za vođenje matične evidencije

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 20 10 2020

Javno-stambeno preduzeće Кragujevac počelo je sa isplatom novca građanima koji su potpisali sporazum o povraćaju iznosa uplaćenog na ime naknade za vođenje matične evidencije u prethodne tri godine, piše RTK. Novac je do sada dobilo više od 2.000 Кragujevčana.

U Javnom stambenom preduzeću kažu da su relativno zadovoljni odzivom građana koji su se do sada opredelili za potpisivanje sporazuma o povraćau novca uplaćenog na ime naknade za vođenje matične evidencije.

Od 1. septembra, kada je objavljen javni poziv, za ovu opciju izjasnilo se nekoliko hiljada Кragujevčana, a nekima od njih već je isplaćen novac.

Građanima koji nemaju otvoren račun u banci, poštari donose novac na kućnu adresu.

Među Кragujevčanima ima i onih koji nisu želeli da potpišu sporazum o povraćaju novca, već su odličili da to učine sudskim putem.

Podsetimo, naknada za vođenje matične evidencije, koja je na mesečnom nivou iznosila 49 dinara, od jula ove godine nije više sastavni deo jedinstvene uplatnice za usluge u okviru sistema objedinjene naplate.

Nakon uočenih nepravilnosti u pogledu obračuna ove naknade, Javno stambeno preduzeće je odlučilo da je izuzme sa računa, uz obrazloženje da ovaj nenamerni nesporazum ni na koji način ne sme da se odrazi na prava građana. 

Izvor: RTK