InfoFoto: ekonomac.com

JUBILEJ: Hala “Jezero” obeležava 40 godina postojanja

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 09 04 2018

Sportska hala “Jezero” ove godine obeležava četiri decenije postojanja, tokom kojih su organizovane brojne sportske, muzičke i političke manifestacije. Jubilej će biti obeležen u oktobru prigodnim programima i sportskim aktivnostima, a planirano je i postavljanje spomen ploče legendi jugoslovenske košarke Radivoju Koraću Žućku u hali „Jezero“.

Presecanjem crvene vrpce 20. oktobra 1978. u prisustvu više od 5 hiljada Kragujevčana svečano je otvorena hala “Jezero”. Povodom otvaranja tada su “Radnički” i splitska “Jugoplastika” odigrali legendarnu košarkašku utakmicu, a organizovan je i bogat kulturno - umetnički program.  

U Sportskom centru „Mladost“ intenzivno se pripremaju za obeležavanje 40 godina postojanja hale "Jezero", a formiran je i organizacioni odboro. Lokalna samouprava podržala je inicijativu za obeležavanje jubileja u oktobru ove godine. Očekuje se i dolazak veterana “Jugoplastike” iz Splita u Kragujevac.

Podsetimo, hala “Jezero” je površine 10.500 kvadratnih metara, kapaciteta od oko 5.000 mesta, a projektovao je arhitekta Veroljub Atanasijević. Izgrađena je sredstvima samodoprinosa Kragujevčana, koji je izdvajan od 1975. godine.