Info

KAF Divlji Veprovi pokrenuo STIPENDIJU ZA STUDENTE, cilj promocija sporta i zdravog stila života mladih

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 03 03 2021

Univerzitet u Kragujevcu i ovdašnji Klub američkog fudbala Wild Boars, u cilju promovisanja sporta među studentskom populacijom, potpisali su Ugovor o formiranju Fonda za stipendiranje studenata profesionalnih ili poluprofesionalnih sportista, na osnovu koga će ove godine biti finansiran jedan student.

Posle sprovedenog konkursa, prva stipendija biće određena u maju ove godine, na Dan kragujevačkog Univerziteta.

U ime Univerziteta Ugovor je potpisao prof. dr Nenad Filipović, a u ime Divljih veprova, predsednik kluba Marko Vujanac.

– Potpisivanje Ugovora je jedan od načina da se promovišu sportske aktivnosti i što više radi na intenziviranju sportskih događaja, ali pre svega podrže naši studenti i oni koji se bave sportom. Ujedno, on predstavlja i inicijalnu kapislu za eventualno osnivanje novog fakulteta za sport i fizičku kulturu, koji kragujevački Univerzitet nema, a o čemu već dugo razmišljamo. Zadovoljstvo je što pored okolnosti vezanih za pandemiju i teškoća u sprovođenju nastave i ispita uspevamo da ostvarimo još jedan vid saradnje i verujem da ćemo u okviru kragujevačkog Univerziteta izabrati kvalitetnog studenta koji će dobiti stipendiju, što će pre svega biti značajno za njega, ali i nama za pospešivanje razvoja sporta – kazao je rektor Filipović.

Donacijom kojom će biti finansiran student kragujevačkog Univerziteta, Veprovi će obeležiti svoje punoletstvo, ali i skrenuti pažnju mladima na prave vrednosti i značaj obrazovanja, sporta i zdravog života.

– Naša želja je da mladi ljudi koji studiraju u Kragujevcu ovde ostanu i da im se pruži šansa da ostvare svoje profesionalne ili poluprofesionalne karijere u sportu ili uspešne poslovne karijere. Pokušaćemo da privučemo mlade ljude da studiraju u Kragujevcu, čime ćemo i mi kao sportski klub, ali i ostali sportovi biti na dobitku. Sa željom da izabrani student bude uspešan koliko na studijama toliko i u sportu, nadam se da će stipendiranje postati tradicionalno, jer početak saradnje sa Univerzitetom otvara i mogućnost da se realizuje ideja formiranja Wild Boars akademije – kazao je predsednik Veprova, Marko Vujanac.

Podršku u potpisivanju Ugovora o formiranju Fonda za stipendiranje studenata profesionalnih ili poluprofesionalnih sportista pružio je i grad Kragujevac.