Info

Kako napreduje uređenje JEZERA BUBANJ, kada se radovi završavaju (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 12 11 2020

Radovi na jezeru Bubanj, koje bi trebalo da postane kragujevačka oaza za odmor i rekreaciju, su u toku, a portal InfoKG saznaje šta je do sada urađeno, a na čemu se radi, kao i kada će jezero "zasijati u punom sjaju".

Ono što je do sada urađeno je uređenje zemljišta i opremanje za rekreaciju, što podrazumeva postavljanje pešake behaton staze sa mobilijarom, ukupne dužine 570 metara; trim staze duge 1065 metara; pešake deking staze duge 160 metara; javne rasvete i servisne saobraćajnice.

Deking staza dobija šipove, radi se drenažni rov na pešakim i trim stazama i odvodni kanal od česme do jezera.

Bubanjska česma je renovirana.

Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, radovi na realizaciji projekta trebalo bi da budu izvedeni do kraja godine.

Podsetimo, uređenjem jezera Bubanj, ova lokacija bi trebalo da postane mala gradska oaza za odmor i rekreaciju. Projekat "Razvoj turisitičkog potencijala “Jezero Bubanj“ vredan 15 miliona dinara i finansira ga Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Neki od planiranih sadržaja finansirani su iz drugih izvora, poput rekonstrukcije Bubanjske česme. 

Ideja je da pešačke i trim staze, igrališta za decu i sadržaji za rekreaciju starih, platforme za ribolov i slično jezero Bubanj učine atraktivnijom lokacijom za posetioce našeg grada i malom oazom za odmor i rekreaciju Kragujevčana koji sada jesu imali želju, ali ne i primamljive uslove da tu provode slobodno vreme.

Galerija slika