Info

Kakve će sreće s vremenom biti Kragujevčani za 1. maj? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 30 04 2019

Kao što je to bio slučaj sa Vaskršnjim praznicima, tako ni za 1. maj Kragujevčani neće imati baš mnogo sreće sa vremenskom prognozom. 

Prema predviđanju RHMZ-a i ostatak dana pratiće povremeni pljuskovi uz maksimalnu temperaturu od 14 stepeni, što ne pogoduje onima koji vole tradicionalni prvomajski uranak, odnosno, da noć provedu u prirodi. 

Izletnike koji sutra odluče da dan provedu u prirodi očekuju i kiša i sunce, uz maksimalnu temperaturu do 17 stepeni. Smena oblaka i sunca prognozira se i za naredne dane.

Ovo je prilika da apelujemo na izletnike, kojih je u Kragujevcu, tradicionalno, najviše u Šumaricama, Ilinoj vodi, na Metinom brdu i jezeru Bubanj, ali i po domaćinstvima na selu, da se odgovorno ponašaju kada je reč o paljenju vatre, kako ne bi došlo do nemilih događaja. Zakonom je, inače, "zabranjeno paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume, izuzev na mestu koje je samo za tu namenu određeno, uređeno i vidno obeleženo".

Takođe, podsećamo da odgovornost prema okolini nalaže i da za sobom pokupe smeće i prirodu ostave čistom. Takođe, nezakonita je i seča stabala.