InfoFoto: InfoKG

Kakvi se to radovi odvijaju ispred Opštine i zašto je sve raskopano? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:39 | Četvrtak, 01 06 2023

Kakvi se to radovi odvijaju već par dana ispred zgrade Gradske uprave i zašto se vrši kopanje, to zanima mnoge Kragujevčane. Kontaktirali smo "Energetiku" koja je nadležna za iste, kako bismo vam doneli odgovor.

- Reč je o remontnim radovima koji se vrše svake godine po završetku grejne sezone. Uobičajeno je da se, posle svake grejne sezone, sagledava situacija koja je obeležila predhodni period. Poznato nam je da je menjanje celokupne gradske instalcije nemoguće u ovom trenutku, pa se zato remontni radovi izvode  parcijalno. Šta će se menjati i na koji način, određuje naša tehnička služba na osnovu problema koji su obeležili prethodnu grejnu sezonu. Na osnovu toga, četiri intervencije (pucanje cevi) koje smo imali u toku prošle grejne sezone, odlučili smo da je mnogo ispaltivija varijanta zamena cevi na lokaciji koju navodite, kažu za InfoKG iz "Energetike".

Očekivano vreme okončanja radova je u toku sledeće nedelje.

- Napominjemo da vreme trajanja radova ne zavisi samo od radova koje vrše radnici "Energetike", nego i od angažovane firme koja posle završetka radova obavlja takozvano vraćanje u prvobitno stanje, u ovom slučaju, zelene površine. "Energetika" nema ovlašćenja za takvu vrstu radova, pa ih obavljaju odgovarajuća javna preduzeća, objašnjavaju iz ovog preduzeća. 
 

Galerija slika