Kancelarija za mlade i SPD “Radnički” ozvaničili saradnju

Četvrtak, 10 Oktobar 2019 15:00Autor: InfoKGFoto: kragujevac.rs

Kancelarija za mlade i Sportsko prviredno društvo “Radnički” ozvaničili su partnersto potpisivanjem protokola o saradnji. Shodno tome, planiraju da zajedničkim snagama organizuju i realizuju brojne programne i projekte namenjene učenicima i studentima i to u oblasti sporta, obrazovanja, zabave...

Protokol o saradnji potpisali su u Skupštini grada pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, Stefan Nikezić i direktor SPD Radnički, Bojan Ilić. 

Radnički je kragujevački brend i ponosni smo što smo od danas i zvanično partneri u radu sa mladima, njihovom obrazovanju, vaspitavanju, negovanju sportskog duha i zdravih stilova života. Siguran sam da ćemo zajedno imati važnu i veliku ulogu u pravilnom i zdravom razvoju omladine”, izjavio pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, Stefan Nikezić. 

U SPD Radnički u svim kategorijama i u različitim sportovima trenira više od 500 dečaka i devojčica, a od danas smo stali u red malobrojnih klubova i društava u regionu koji imaju ovakav oblik partnerstva. Dobrobit je obostrana, i za mlade sportiste u klubovima Radničkog i za mlade iz Kancelarije. U praksi to znači da svako ko trenira u Radničkom  ima pravo na besplatno učenje stranog jezika koje organizuje KZMKG, pomoć u školi, pripremnu nastavu za polaganje male mature i prijemnog ispita za fakultete. U narednom periodu, pored edukativnih aktivnosti, za sve koji treniraju u Radničkom biće obezbeđeni besplatni nadzor lekara, specijalista, pedagoga i drugih zdravstvenih i socijalnih usluga”, rekao je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić. 

Podsetimo, Kancelarija za mlade je do sada sarađivala sa Sportsko privrednim društvom “Radnički” i to na realizaciji projekta “Leto u gradu za decu i mlade” u okviru besplatnih letnjih škola fudbala, košarke, plivanja, vaterpola i drugih sportova.

Najnovije vesti iz ove kategorije