KC redukovao operativne programe, definisane posebno osetljive grupe, uvedene mere restriklcije kretanja

Petak, 13 Mart 2020 11:00Autor: InfoKG

Klinički centar Kragujevac i ovdašnji Institut za javno zdravlje spremni su za eventualnu ekspanziju korona virusa. Operativni programi su redukovani, a na Klinici za infektivne bolesti nalaze se samo pacijenti sa HIV-om i sepsom. Definisane su posebno osetljive grupe pacijenata, kao i posebne mere i restrikcje kretanja zaposlenih i pacijenata.

Klinički centar raspolaže dovoljnim količinama zaštitnih i dezinfekcionih sredstava. 

Klinički centar raspolaže sa 22 respiratora i 24 mašine za anesteziju koje mogu da preuzmu funkciju respiratora, rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga.

Ovo je BROJ koji Kragujevčani treba da pozovu ako sumnjaju da su zaraženi Koronom, NE IDITE u zdravstvene ustanove!

Definisane su posebno osetljive grupe pacijenata u koju spadaju onkološki pacijenti, trudnice, porodilje, pedijatriski i psihijatrijski pacijenti, a definisane su i posebne mere i restrikcje kretanja zaposlenih i pacijenata u Kliničkom centru.

U Institutu za javno zdravlje, kao što smo već pisali, dežurne epidemiologe možete kontaktirati putem broja 504 518 i 065/8776914 ukoliko sumnjate da ste zaraženi Koronom i u tom slučaju, pre saveta lekara, ne treba odlaziti u zdravstvene ustanove. 

Savet za zdravlje: "Nema razloga za paniku, iz Kragujevca nijedan uzorak nije pozitivan na koronu"

Na prvoj redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga izvršena je i prezentacija sprovedenih aktivnosti civilne zaštite u 2019. godini na području Šumadijskog upravnog okruga. Takođe, je razmatran i usvojen Izveštaj o zaštiti od požara u 2019. godini na području Šumadijskog upravnog okruga.

Donet je i Operativni plan sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara u 2020. godini.

Takođe su razmatrani i usvojeni: Izveštaj o stanju izvršenih priprema za odbranu od grada, Izveštaj o izvršenim pripremama za sprovođenje preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava, klizišta, erozija i odrona, kao i Izveštaj o stanju vodnih objekata za odbranu od poplava na vodama I reda za 2020. godinu.

Najnovije vesti iz ove kategorije