InfoFoto: Arhiva

KLIKCON BY POCO: Festival gejminga i pop kulture ovog vikenda na Šumadija sajmu

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 27 05 2022

Jedini festival gejminga i pop kulture van Beograda, “KlikCon by Poco” biće održan po drugi put u Kragujevcu i to tokom ovog vikenda, 28. i 29. maja, na Šumadija sajmu. Posetioce očekuje “sve od klikera do kompjutera” - influenseri, jutjuberi, tiktokeri, retro igre, PS i PC zone uz besplatno igranje tokom celog dana, ali i nagrade.   

“KlikCon” je zamišljen kao edukativna, zabavna, humanitarna manifestacija koja će popularizovati i predstaviti novosti iz sveta digitalnog i analognog gejminga, kao i IT industrije i sporta. “KlikCon” je prva manifestacija ovog karaktera u centralnoj Srbiji i ima pretenziju da proširi interesovanje za ovaj najmasovniji vid zabave na teritoriju cele Srbije. 

“KlikCon će trajati dva dana, tokom kojih ćemo posetiocima pokazati sva dostignuća iz ove najmasovnije i najperspektivnije zabavno-edukativne industrije na svetu. Manifestacija je namenjena svima čija interesovanja naginju gejmingu, pop kulturi i informacionim tehologijama, bez obzira na starosnu dob. Ideja je da na jednom mestu budu objedinjeni turniri u najpopularnijim elektronskim igrama, board gejmingu, cosplay-u, takmičenje u sportskim igrama i disciplinama, prezentacije domaćih indie games, prezentacija i edukativne tribine o najnovijim dostignućima iz IT i pop kulture, kao i predavanja na temu bezbednog korišćenja interneta. Prateći programi su i nastupi najpoznatijih gameplay jutjubera, kao i drugih tinejdž zvezda pop kulture, društvene igre modernog doba , kao i stare društvene igre kojih se svi rado sećamo”, poručuju organizatori ove manifestacije koja će biti prodajno-izložbenog karatkera. 

S obzirom na to da je kroz halu Šumadija sajma tokom prvog KlikCon festivala prošlo više od 5.000 posetilaca, očekuje se da ovogodišnja manifestacija bude još uspešnija.