InfoFoto: Arhiva/kc-kg.rs

Klinički centar i Dom zdravlja vas pozivaju na BESPLATNE PREGLEDE

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 20 12 2019

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve Kragujevčane, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće organizovana u nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova u Kliničkom centru, Specijalističko – konsultativnoj službi Doma zdravlja, u zgradi ATD-a, i Zdravstvenoj stanici broj 4. Za Kragujevčane će biti organizovani besplatni preventivni ultrazvučni pregledi abdomena, kardiološki pregledi i uzorkovanje tumor markera. 

Preventivni ultrazvučni pregledi abdomena obavljaće se u Službi za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Kragujevac i u Službi za specijalističko - konsultativnu delatnost ovdašnjeg Doma zdravlja, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni kardiološki pregledi sa EKG i merenjem tenzije, biće obavlјani u prostorijama Polikliničke službe Klinike za internu medicinu KC Kragujevac i u Domu zdravlјa Kragujevac, u Službi za specijalističko-konsultativnu delatnost, u ulici Zmaj Jovina bb, a merenje krvnog pritiska u Zdravstvenoj stanici broj 4, u ulici Svetozara Markovića 23. 

Uzorkovanje tumor markera (CEA i Ca19-9) obavlјaće se u Hirurškoj poliklinici Kliničkog centra Kragujevac.

Iz Kliničkog centra i Doma zdravlja pozivaju građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je u septembru 2017. godine pokrenulo akciju besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Srbiji u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.