Info

Klinički centar Kragujevac dodatno povećava plate zaposlenima u centrima za borbu protiv virusa COVID-19

Autor: Branko Vukašinović
12:15 | Petak, 10 04 2020

U znak zahvalnosti na neizmernom trudu i požrtvovanosti, zaposlenima u COVID-19 centrima Kliničkog centra Kragujevac tokom vanrednog stanja biće dodatno povećana plata, a za te namene će ova zdravstvena ustanova izdvojiti novac iz sopstvenog budžeta. To je najavio za InfoKG v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac, Predraga Sazdanović i dodao da će medicinski tehničari dobiti finansijsku stimulaciju od 30 odsto, a lekari od 10 odsto od mesečne zarade. 

Odlukom Vlade Republike Srbije, svim zdravstvenim radnicima u našoj zemlji od 1. aprila ove godine zarade su povećane za 10 odsto, kako bi im se država zahvalila na trudu i radu u borbi sa Korona virusom. Međutim, zaposleni u COVID i Korona centrima Kliničkog centra Kragujevac dobiće i dodatnu finansijsku stimulaciju tokom vanrednog stanja od ove zdravstvene ustanove.  

Prema rečima v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac, Predraga Sazdanovića, plate će zaposlenima biti povećane tokom vanrednog stanja i to za 30 odsto tehničarima, a lekarima za 10 odsto. Naglasio je da je ova zdravstvena ustanova uspela da sredstva za te namene obezbedi iz sopstvenog budžeta. 

Sazdanović se na kraju zahvalio svim kolegama na trudu i požrtvovanosti u borbi protiv Korona virusa i još jednom naglasio da su zaposleni medicinski radnici opremljeni vrhunskom zaštitnom opremom i da rade, kako kaže, po svetskim standardima. Opširnije o tome ovde: Sazdanović za InfoKG: Kineski i ruski stručnjaci zaključili da je u KC Kragujevac borba protiv Korona virusa na svetskom nivou.