Klinički centar u smeću "do guše", rasuti čak i špricevi (FOTO)

Petak, 04 Mart 2016 14:23Autor: Jovana Mladenović

Poznato je da Kragujevac ima veliki problem sa odvoženjem smeća i održavanjem čistoće u gradu, a prema slikama koje je portal InfoKG dobio od čitalaca, "do guše" je došlo i u Kliničkom centru. Naime, na parkingu u bolničkom krugu juče je uslikana velika količina otpada, a ceo prizor naši zabrinuti čitaoci nazivaju skandaloznim.

Zatrpani su i sami kontejneri koji se tu nalaze i koji su prepuni, a otpad koji je spakovan u crne kese za odlaganje iz pojedinih vreća je poispadao. Po slikama se može videti da su među rasutim smećem flaše, kutije, čaše od jogurta i slično, ali i iskorišćene pelene, medicinske rukavice, bočice, pa čak i špricevi, što je naročito zabrinulo posetioce Kliničkog centra.

Preti li opasnost od zaraze i zašto je uopšte smeće nagomilano na tom mestu? "Reč je o komunalnom, a ne o medicinskom otpadu, i nije infektivan. Medicinski otpad se skladišti na posebno, bezbedno mesto. Komunalni otpad odvozi "Čistoća" i tu imamo mali zastoj već nekoliko dana. Smeće će biti odneto u najkraćem roku i, ponavljam, opasnosti od infekcija nema", rekao je u izjavi za InfoKG direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović.

Pogledajte slike iz galerije i procenite sami da li biste bili zabrinuti da se nađete u blizini ove novonastale deponije.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije