InfoFoto: kc-kg.rs

Klinički centar: Značajno smanjena lista čekanja na Odeljenju interventne kardiologije

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 05 11 2018

Na Odeljenju interventne kardiologije Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Kragujevac u protekla dva meseca smanjena je lista čekanja, na kojoj je bilo više od 620 pacijenata, a trenutno ih je manje od 400, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Iz Kliničkog centra poručuju da je do smanjena liste čekanja došlo nakon reorganizacije ovog odelјenja i uvođenja evropskih standarda i protokola u rad. 

Od 1.septembra ove godine na listi čekanja za intervenciju bilo je više 620 pacijenata, koji su čekali na dijagnostiku i terapiju. Samo dva meseca kasnije, Odelјenje za interventu kardiologiju dostiglo je planirani cilј, po kojem je na listi čekanja trebalo da bude manje od  400 pacijenata. Analizom broja terapeutskih zahteva u prethodnih 10 meseci, pre promene rukovodstva, mesečno je obavlјano oko 250 procedura. Postavlјanjem doc. dr Vladimira Zdravkovića za načelnika Odelјenja interventne kardiologije, koji je primenio svoje znanje i iskustvo iz nemačkih klinika, u kojima je radio pre povratka u Klinički centar Kragujevac, prosečan broj terapeutskih procedura je porastao na oko 350 mesečno, što je povećanje od 35 procenata u odnosu na raniji period. Ovi izvanredni rezultati su postignuti, uprkos činjenici da su Klinički centar Kragujevac napustila dva iskusna interventna kardiologa radiologa“, saopšteno je iz Kliničkog centra Kragujevac.

U kragujevačkom Kliničkom centru očekuju da će ovakav pozitivan trend smanjenja listi čekanja biti prisutan i na drugim klinikama ove zdravstvene ustanove.