Info

Kokain, oružje: Gomila Kragujevčana završila u lisicama među pohapšenima po Srbiji

Autor: Jovana Mladenović
15:58 | Subota, 23 12 2017

U više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenjena je veća količina oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkriveno pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapšene su 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja. Dosta posla bilo je i za Kragujevačku policiju koja je hapsila zbog kokaina, marhuane i oružja. Podnete su i brojne krivične prijave u redovnom postupku. 

Kod N.L. (1987) prilikom pretresa stana pronađen je pištolj sa 6 metaka, pa je on, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu. 

Uhapšen je i P.P (1963) u čijem stanu je pronađen karabin sa 9 metaka, te je i on završio u nadležnom tužilaštvu. 

S.J. (1993) sumnjiči se za nedozvoljenu proizvodnju i prodaju droge. Kod njega je policija pronašla 13 grama kokaina, oko 600 grama marihuane, 302 grama spida, vagicu za precizno merenje, 99.890 i 650 evra. Priveden je Višem javnom tužilaštvu. 

Za isto krivično delo sumnjiči se i D.I. (1993), kod koga je pronađeno 350 grama marihuane, 202 grama spida i dve vagice. 

Zbog 40 grama kokaina koji je kod njih pronađen, uhapšeni su i sprovedeni Tužilaštvu i N.S. (1992), M.Т. (1992) и N.L. (1998).

Krivične prijave u redovnom postupku

Pripadnici MUP-a su, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca kod koga su pronašli karabin i 56 metaka različitog kalibra. 

Lovački karabin oduzet je i tridesetosmogodišnjaku koji je takođe završio sa krivičnom prijavom.

U redovnom postupku krivičnu prijavu zaradio je još jedan muškarac u Kragujevcu kod koga su pronađene dve lovačke puške sa 11 metaka u nelegalnom posedu, dok je njegov sugrađanin isto prošao za 508 komada municije. 

Takođe, zbog pištolja i municije u nelegalnom posedu još jedan muškarac je dobio krivičnu prijavu.