InfoFoto: printscreen/youtube

Koliko košta boravak kragujevačkih mališana u odmaralištu na Kopaoniku?

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Ponedeljak, 20 01 2020

U kragujevačkom Dečjem odmaralištu na Kopaoniku boravak mališana iz našeg grada manje staje ovdašnje roditelje, nego one iz drugih delova Srbije, što je i logično, jer je reč o objektu koji je u vlasništvu Grada Kragujevca.

Za nastavu u prirodi za predškolske i školske ustanove sa teritorije grada Kragujevca za decu od tri do sedam godina, cena sedam punih pansiona iznosi 4.900 dinara za smeštaj u Depadansu, odnosno 5.600 dinara u Bloku I i II. Za uzrast od 7 do 11 godina cena je 5.600, odnosno 6.300 dinara.

Za predškolce i učenike sa teritorije Republike Srbije, sedmodnevni boravak na bazi punog pansiona, za decu od tri do sedam godina iznosi 6.300, odnosno 7.000 dinara, a za uzrast od 7 do 11 godina 7.700, odnosno 8.400 dinara u Bloku I i II. 

Odlukom Upravnog odbora Centra za obrazovanje Kragujevac, pod čijom je ingerencijom odmaralište, korisnicima usluga u objektu dečjeg odmarališta na Kopaoniku za realizaciju nastave u prirodi za decu i nastavno soblje sa teritorije Republike Srbije odobrava se odloženo plaćanje usluga na najviše devet jednakih mesečnih rata.

Kragujevačko Dečje odmaralište nalazi se iznad Sunčane doline, na 1.720 metara nadmorske visine, u neposrednoj blizini objekta “Sunčani vrhovi” i puta koji vodi ka Markovu kamenu. Objekat radi svih 12 meseci u godini i raspolaže sa 220 ležajeva, koji su raspoređeni u tri bloka. Poseduje kuhinju, trpezariju, bife i prodavnicu, TV sale. U sklopu objekta je teretana, kao i sportski teren za rukomet, košarku, odbojku, mali fudbal i tenis. Gostima odmarališta u zimskom periodu na raspolaganju je i skijašnica.