KONAČNO: Klinika za pedijatriju posle 50 godina dobija LIFT (VIDEO)

Četvrtak, 20 Septembar 2018 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva

Klinika za pedijatriju kragujevačkog Kliničkog centra konačno će dobiti teretni lift posle više od 50 godina, a radovi bi trebalo da budu okončani do 10. novembra. Za nabavku teretnog lifta bilo je potrebno 28.000 evra, a novac je nabavljen zahvaljujući sponzorima emisije ”S Tamarom u akciji”, Fondaciji Dragica Nikolić, kragujevačkim privrednicima i lokalnoj samoupravi. 

Klinički centar je nakon sprovedenog postupka javnih nabavki potpisao ugovor sa firmom “KGM LIFTOVI”, koja će izvesti sve neophodne radove i teretni lift pustiti u funkciju. 

Po prvi put, posle više od 50 godina od izgradnje zgrade Klinike za pedijatriju, objekat namenjen lečenju najmlađih pacijenata Kliničkog centra Kragujevac, dobiće teretni lift, koji je originalnim projektom predviđen, ali do danas nije realizovan. Na taj način, kvalitet zdravstvene nege i lečenja najmlađih pacijenata biće značajno pobolјšan lakšim i bržim prevozom pacijenata i medicinskih sredstava“, poručuju iz Kliničkog centra Kragujevac i zahvaljuju se svim donatorima koji su učestvovali u akciji. 

Podsetimo, ekipa emisije “S Tamarom u akciji” u maju je renovirala onkološko odeljenje Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru. Opširnije o tome ovde: Uspešno okončana Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju, obezbeđen novac za lift. 

U nastavku pogledajte kako je izgledala Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f