Info

KONAČNO: Klinika za pedijatriju posle 50 godina dobila LIFT (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 25 01 2019

Klinika za pedijatriju kragujevačkog Kliničkog centra konačno je dobila teretni lift posle više od 50 godina. Za nabavku teretnog lifta bilo je potrebno 28.000 evra, a novac je nabavljen zahvaljujući sponzorima emisije ”S Tamarom u akciji”, Fondaciji Dragica Nikolić, kragujevačkim privrednicima i lokalnoj samoupravi. 

"Po prvi put, posle više od 50 godina od izgradnje zgrade Klinike za pedijatriju, objekat namenjen lečenju najmlađih pacijenata Kliničkog centra Kragujevac, dobio je teretni lift, koji je originalnim projektom predviđen, ali do sada nije realizovan. Na taj način, kvalitet zdravstvene nege i lečenja najmlađih pacijenata je značajno pobolјšan lakšim i bržim prevozom pacijenata i medicinskih sredstava“, poručuju iz Kliničkog centra Kragujevac i zahvaljuju se svim donatorima koji su učestvovali u akciji.  

Klinički centar je nakon sprovedenog postupka javnih nabavki potpisao ugovor sa firmom “KGM LIFTOVI”, koja je izvela sve neophodne radove i teretni lift pustila početkom decembra prošle godine u funkciju. 

Podsetimo, ekipa emisije “S Tamarom u akciji” u maju prošle godine je renovirala onkološko odeljenje Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru. Opširnije o tome ovde: Uspešno okončana Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju, obezbeđen novac za lift i Pogledajte kako je izgledala Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju.

Galerija slika