Info

KONAČNO sanacija “Ćiftine ćuprije", evo šta će sve biti urađeno i koliko će to da košta (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 10 06 2019

Pešački most preko Lepenice "Ćiftina ćuprija" biće zbog sanacije zatvoren od 15. juna. Predviđeno je da radovi vredni oko 11 miliona dinara, budu završeni u roku od 45 dana.

Iako je bilo planirano da se sa sanacijom mosta počne ranije, grad Kragujevac je uvažio molbu direktora i uprave OŠ “Milutin i Draginja Todorović”, kao i roditelja čija deca pohađaju nastavu u ovoj kragujevačkoj školi i odložio radove do završetka školske godine.

Most će za pešački saobraćaj biti zatvoren u subotu, 15. juna, a rok za završetak radova je 45 dana.

Ugovorena vrednost sanacije mosta “Ćiftina ćuprija” koju finansira Grad Kragujevac je blizu 11 miliona dinara.

Planirano je kompletno uklanjanje prilaznih armirano-betonskih stepeništa sa obe strane mosta i izrada novih sa kvalitetnom oblogom, zatim uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora i izrada nove hidroizolacije i novog asfaltnog završnog sloja. Predviđeno je i uklanjanje kompletnih konzolnih prepusta sa spoljašnjih strana glavnih nosača, po celoj dužini mosta i izrada novih, a dotrajala i nebezbedna ograda biće zamenjena novom.

Poznati kragujevački most na Lepenici biće i osvetljen sa obe strane i to sa po tri led svetiljke na čeličnim stubovima visine četiri metra.

Galerija slika