Info

Koronom zaraženi vozač Hitne pomoć i službenica Instituta za javno zdravlje

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 25 06 2020

Korona virus potvrđen je kod vozača Hitne pomoći i službenice Instituta za javno zdravlje Kragujevac, a oboje su se zarazili na privatnoj proslavi. To je za InfoKG potvrdio pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje, specijalista epidemiologije, Predrag Delić. Dodaje i da oni nisu bili u kontaktu sa pacijentima, kao i da su preduzete sve neophodne mere. 

U Kragujevcu je epidemiološka situacija trenutno nestabila, a glavna žarišta zaraze Korona virusom su mesta masovnih okupljanja na kojima se nisu poštovale preporuke. To je za InfoKG izjavio pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje, specijalista epidemiologije, Predrag Delić. Dodaje da je među zaraženima i vozač Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i službenica Instituta za javno zdravlje Kragujevac. 

Oboje su se zarazili na proslavi, a ne na poslu. Oni nisu bili u kontaktu sa pacijentima. Sve mere su preduzete kada je reč o testiranju zaposlenih koji su bili u kontaktu sa njima. Oboje su u izolaciji i imaju blažu kliničku sliku”, rekao je Delić. 

Apeluje na građane da obavezno nose maske, posebno tokom poseta zdravstvenim ustanovama, kako bi sprečili širenje zaraze. Napominje i da među zaposlenima u kragujevačkom Domu zdravlja nema zaraženih Korona virusom, iako je među najugorženijima, jer dolaze ljud sa različitom simptomatologijom, ali je zbog upotrebe zaštitnih sredstava od početka epidemije mogućnost zaraze svedena na minimum.