Info

Kragujevac dobija NAJSAVREMENIJI PRIVATNI STARAČKI DOM na Balkanu (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 04 01 2020

U Kragujevcu na lokaciji - Košutnjačko brdo krajem ove godine planiran je završetak izgradnje i svečano otvaranje najsavremenijeg privatnog staračkog doma na Balkanu, koji nosi naziv "Pet zvezdica", u skladu sa standardom usluga koje će pružati svojim korisnicima. 

Zbog svog prirodnog okruženja, na rubu Košutnjačke šume, koja se smatra najvećim "plućima grada" površine od 100 hektara, stiče se utisak kao da objekat nije smešten u gradskoj sredini, ali je opet na dohvat svih gradskih institucija, a na svega 3 kilometra od gradskog jezgra. 

Na parceli od 50 ari planirana je izgradnja objekta od 2.000 metara kvadratnih sa 48 komfornih soba predviđenih za smeštaj 100 korisinika, opremljenih svim potrebnim savremenim medicinskim pomagalima. Iz objekta i uređenog dvorišta moći će da se uživa u nesvakidašnjem panoramskom pogledu ka gradu i živopisnoj okolini. U objektu korisnicima će biti na raspolaganju restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom, po HACCP standardu, više sala za interakciju,  radionice, kao i sala za vežbanje i rehabilitaciju korisnika opremljenom sa najmodernijim uređajima za pružanje fizikalne terapije. Takođe, u dvorištu će, pored uređenog prostora za sedenje na otvorenom, bazena sa slanom vodom za rehabilaticiju, biti dostupan i homeopatski vrt, fontana, staklenik i mini zoo vrt sa egzotičnim vrstama ptica o kojima će brinuti korisnici. 

"Strateški smo odlučili da napravimo saradnju sa švajcarskim kantonom Bazel, putem franšize, i primenimo sve njihove standarde u izgradnji i opremanju objekata, kao i pružanju usluga. Poznato je da su se švajcarske ustanove pokazale kao jedne od vodećih u svetu u oblasti socijalne zaštite i pružanju nege starim licima. Iako je starački dom zbog velikog interesovanja namenjen pre svega stranim i našim korisnicima koji su živeli i radili u inostranstvu, menadžment firme je doneo odluku da 40 mesta bude rezervisano za korisnike iz Srbije", izjavila je direktora ustanove Marije Đelić. 

Naglašava da je najvažniji segment izuzetno obučeno medicinsko i nemedicinsko osoblje ustanove koje pruža stalnu negu i pažnju tokom 24 sata, 365 dana u godini, a njihovo prisustvo je tu da podrži, ohrabri, jer se život u domu ne završava već dobija drugu dimenziju.

"Naša misija se zasniva pre svega na podršci tokom procesa starenja, prepoznavanju  različitih potreba klijenata, poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja u domaćoj toploj atmosferi koju pružaju svi njeni zaposleni. Želimo da razbijemo stereotipe vezane za pojam "dom" i "star" jer odlaskom u ovakav dom naši korisnici dobijaju starost kakvu zaslužuju", zaključuje Marija Đelić.

Sve informacije o najsavremenijem privatnom staračkom domu na Balkanu - "Pet zvezdica" zainteresovani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 034/610-20-40 i 066/610-20-40 ili posredstvom mail adrese info@petzvezdica.rs.

Galerija slika