InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevac dobio Naučni klub

Autor: Branko Vukašinović
15:04 | Sreda, 11 05 2016

Početak rada Naučnog kluba u Kragujevcu ozvaničen je potpisivanjem Memoranduma o saradnji između lokalne samouprave, beogradskog Centra za promociju nauke i ovdašnjeg Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Ideja je da klub bude mesto na kojem će se osluškivati potrebe učenika i nastavnika i gde će, kroz predavanja i radionice, na neformalan način sticati nova znanja.
Prostorije Naučnog kluba nalaze se na spratu Sportske hale “Park”, a funkcionisaće u okviru Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Kragujevac kao univerzitetski grad u kome su uspostavlјeni temelјi obrazovanja u Srbiji od prve gimnazije i danas do Centra izvrsnosti, među univerzitetskim profesorima ima priznate naučne radnike u svetu i kod nas. Učenici osnovnihi srednjih škola na takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka ostvaruju prestižne rezultate te otvaranje Naučnog kluba predstavlјa nit koja će povezati sve nadarene đake, produbiti i nadograditi njihova interesovanja i pomoći im da se usavrše van obaveznog obrazovnog sistema”, rekao je član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti Boris Kovačević.

Naučni klubovi će, pored Kragujevca, biti otvoreni u još 11 gradova Srbije.