Info

Kragujevac dobio specijalni kontejner ORIGAMI (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 14 06 2019

Kompanija “Sekopak” poklonila je gradu Kragujevcu specijalni kontejner “Origami” za sakupljanje staklene ambalaže, koji je postavljen na zelenoj površini u blizini Trga Vojvode Radomira Putnika. 

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zajedno za građanima uspelo je da sakupi više od 30 tona staklene ambalaže, a to je bio uslov da Kragujevac od kompanije “Sekopak” na poklon dobije specijalni kontejner “Origami”. U ovaj kontejner može da stane više od tone stakla, a postavljen je na zelenoj površini u blizini Trga Vojvode Radomira Putnika. 

Ovo je nastavak naše akcije, pojačanje primarne selekcije u gradu Kragujevcu. U martu smo postavili 140 kontejnera na 60 lokacija u gradu za sakupljanje sekundarnih sirovina i njihovo razdvajanje i tada smo najavili da ćemo u saradnji sa Sekopakom dobiti jednu ovakvu posudu, i to se obistinilo. Staklena ambalaža je nerazgradiva, ali je 100 posto reciklabilna i zaista nam je jako bitno da naiđemo na pravi odziv naših sugrađana da ovu vrstu otpada ostavljaju u specijalizovanim posudama, kako bismo zaštitili našu životnu sredinu”, izjavio je direktor JKP “Šumadija”, Nemanja Dimitrijević.  

Iz Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” najavljuju da će u narednom periodu organizovati promotivne aktivnosti, kako bi apelovali na građane da ostavljaju staklenu ambalažu u posudama predviđenim za to, kako što je kontejner Origrami. Pored toga, očekuju da će u saradnji sa kompanijom “Sekopak” nabaviti još plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina.  

Podsetimo, kompanija “Sekopak”, operater za upravljanje ambalažnim otpadom na teritoriji Srbije, dala je na korišćenje JKP “Šumadija” 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina, koji se razlikuju po bojama poklopaca. Od toga, 60 plavih kontejnera za papir i kartonsku ambalažu, 60 žutih za pet ambalažu i limenke i 20 crvenih za staklenu ambalažu. Na 20 lokacija u gradu postavljeno je po tri kontejnera, a na 40 po dva. Opširnije ovde: Postavljeno 140 novih KONTEJNERA na 60 lokacija u Kragujevcu.

Galerija slika